Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Λοβέρδος: Αυτονόητο το δίλημμα Βενιζέλου για την Ελιά

Θα κριθεί από τα όσα κάνει, το σχόλιο του για τον Σταύρο Θεοδωράκη

andreas-loverdos

Θεωρώ πως το δίλημμα που έθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι αυτονόητο, ανέφερε ο επικεφαλής της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα» Ανδρέας Λοβέρδος στο ραδιόφωνο του Alpha, σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε προ ημερών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Όχι μόνο συμφωνώ με αυτή την άποψη αλλά αλλά συνδιαμόρφωσα αυτή την πολιτική, την έχω εκφράσει προ 15 ημερών σε συνεντεύξεις μου. Συνδιαμόρφωσα αυτή την πολιτική, διότι την θεωρώ αυτονόητη. Όλοι θέτουν διλήμματα. Όλοι θέτουν τον λαό προ κάποιων πολιτικών ερωτημάτων. Ο κ. Σαμαράς θέτει θέμα εμπιστοσύνης. Ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλάζοντας βέβαια τη γνώμη του, είπε στην αρχή για δημοψήφισμα, μετά μιλούσε για διαφορές μεγάλες, μετά για μία ψήφο διαφορά και η στάση του δεν είναι σαφής.»

Στο ζήτημα της Χρυσής Αυγής και σχετικά με τα όσα έγιναν την Τετάρτη στη Βουλή, σημείωσε πως  « ήταν πολύ έντονο και πρωτοφανές για τη Βουλή. Πρώτη φορά προφυλακισμένοι βουλευτές πήραν τον λόγο στην Βουλή. Εγώ δεν ψήφισα χθες, αποχώρησα, ούτε εγώ, ούτε ο κ. Αηδόνης. Το κάναμε για τέταρτη φορά. Επιφυλάσσομαι να μιλήσω γι’ αυτό το θέμα, διότι δεν έχω ολοκληρωμένη εικόνα για να αρθρώσω λόγο.»Πρόσθεσε ακόμα πως «η  υπόθεση Μπαλτάκου και Χρυσής Αυγής φώτισε τις διαφορές μας. Εμείς δεν έχουμε σχέση με αυτά.»

Σε ερώτηση για τον Σταύρο Θεωδωράκη και το Ποτάμι, ανέφερε ότι «ανήκω σε αυτούς που παραδέχτηκαν τον κ. Θεοδωράκη όταν έκανε την κίνησή του. Θα κριθεί όχι από αυτά που θα πω εγώ, αλλά από αυτά που θα πει ο ίδιος. Θα κριθεί από τις πολιτικές θέσεις που θα πάρει. Ζήτησε πίστωση χρόνου. Το δικαιούται. Αλλά ο καιρός περνά και κάθε φορά η ζωή αναδεικνύει τόσα δύσκολα πράγματα, που η ανάγκη να είσαι σαφής είναι προφανής» κατέληξε ο κ. Λοδέρβος.

By