Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λοβέρδος: Δεν θα διαγραφούν οι φοιτητές που προσπαθούν να πάρουν πτυχίο

Σχετική τροπολογία θα κατατεθεί στις 26 Αυγούστου στη Βουλή

loverdos

Δεκτό έκανε τελικά το αίτημα το Πρυτάνεων να εξαιρεθούν της διαγραφής όσοι φοιτητές απέδειξαν εμπράκτως ότι προσπαθούν να πάρουν το πτυχίο τους έστω και την τελευταία στιγμή, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Ειδικότερα μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των πρυτάνεων και των προέδρων των ΤΕΙ ανακοίνωσε την οριστική διαγραφή όλων των αιώνιων φοιτητών στις 31 Αυγούστου, με διαπιστωτικές πράξεις των οικείων οργάνων των ιδρυμάτων.

Ωστόσο, και επειδή ακόμη δεν έχουν εκδοθεί οι οργανισμοί των ιδρυμάτων, όπως ο νόμος προβλέπει, όπου εκεί θα ρυθμίζονται τα θέματα αυτά, στις 26 του μήνα θα κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή.

Σύμφωνα με αυτή όσοι από τους «λιμνάζοντες φοιτητές» επέδειξαν έμπρακτο ενδιαφέρον για την ολοκλήρωση των σπουδών τους συμμετέχοντας στην εξεταστική διαδικασία τα τελευταία δυο ακαδημαϊκά έτη (2012-2013, 2013-2014), θα μπορούν να συμμετάσχουν στις δυο επόμενες και πλήρεις εξεταστικές περιόδους του Σεπτεμβρίου και του Φεβρουαρίου.

Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται όσοι έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τις εξετάσεις τους στα μαθήματα, αλλά οφείλουν διπλωματικές ή πτυχιακές εργασίες, ή πρακτική άσκηση στα ΤΕΙ.

Οι αριθμοί των «λιμναζόντων φοιτητών» είναι κατά προσέγγιση 120.000 στα πανεπιστήμια και 50.000 στα ΤΕΙ (διότι π.χ. το ΤΕΙ Αθηνών διέγραψε ήδη 17.000 από το 2007 έως σήμερα επειδή δεν ενεγράφησαν).

Από αυτούς υπολογίζεται ότι στα πανεπιστήμια το 90-92% των «λιμναζόντων» θα διαγραφεί και αντιστοίχως άνω του 60% στα ΤΕΙ.

Οι οριστικοί αριθμοί θα δοθούν από τα ιδρύματα στο υπουργείο Παιδείας και θα δημοσιοποιηθούν την Παρασκευή.

By