Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Λοβέρδος: Δεν θα λειτουργήσουν τα ΙΕΚ που δεν έχουν ασφαλιστική ενημερότητα

«Αν δεν συμμορφωθούν έως την Παρασκευή θα τους εξαφανίσω από τον χάρτη»

sxoleia

Δεν θα λειτουργήσουν όσα ΙΕΚ δεν έχουν ασφαλιστική ενημερότητα προανήγγειλε μέσω του realfm 97,8 ο Υπουργός Παιδείας. Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι εντός της εβδομάδας θα πρέπει να έχει λήξει το θέμα με τους ελέγχους σε αυτά τα ιδρύματα.

Συγκεκριμένα για τις αποφάσεις που έλαβε και γνωστοποίησε στη βουλή ο κ. Λοβέρδος είπε: «Ανακοίνωσα δύο αποφάσεις. Η πρώτη, ότι 31 Ιουνίου δεν ανανεώσαμε τη δυνατότητα για ένα ακόμη χρόνο –εφτά φορές έχει γίνει αυτό- να προσαρμοστούν κτιριακά όσα κολέγια και σχολεία-ΙΕΚ δεν έχουν τις κτιριακές εγκαταστάσεις που προβλέπει ο νόμος. Ο νόμος δεν προβλέπει κτιριακές εγκαταστάσεις για πλάκα. Δεν το κάνει για λόγους τυπικούς, το κάνει για λόγους εκπαιδευτικούς και ασφαλείας. Είναι νέα παιδιά εκεί. Εχουμε συχνές πολυετείς ανανεώσεις της προσαρμογής».

Και πρόσθεσε: «Είπα εφέτος λοιπόν φτάνει τόσα χρόνια όποιος δεν προσαρμόστηκε, 31 Ιουνίου δεν θα ξανανοίξει. Και μετά άρχισε μία αλληλογραφία από τις αρχές Ιουλίου και κρατεί ακόμη τώρα, ενώ αρχίζουν οι εγγραφές, ανάμεσα σε έναν οργανισμό που εποπτεύουμε, δεν θέλω να πω το όνομά του, και στη διοίκηση του υπουργείου, που δεν έχει ακόμη καταλήξει. Δύο μήνες έτσι. 11 σχολεία δεν είχαν προσαρμοστεί. Εγώ θα πήγαινα με ένα μηχανάκι να τα ελέγξω αντί να αλληλογραφώ. Δεν πήγαν όμως. Εάν μέχρι το τέλος της εβδομάδας δεν έχει γίνει ο έλεγχος θα ξηλώσω όλη την ηγεσία αυτού του οργανισμού και θα κάνω μόνος μου τον έλεγχο».

«Δεύτερον, έχουμε τέτοιους οργανισμούς που λειτουργούν ενώ δεν έχουν ασφαλιστική ενημερότητα. Δίχως ασφαλιστική ενημερότητα δεν μπορείς να λειτουργείς. Στην εποχή που ζούμε όλοι χρωστάνε και όλοι περιμένουν ρυθμίσεις. Αλλά είναι άλλο να κάνεις μία άλλη εταιρεία στον ίδιο χώρο με τα ίδια πρόσωπα, εξαπατώντας το ασφαλιστικό ταμείο. Εξαπατώντας τον κόσμο όλο εμφανίζονται ως νέες επιχειρηματικές προσπάθειες που λειτουργούν από την αρχή. Και πάλι ο ίδιος ο οργανισμός είναι αρμόδιος για να τα ελέγχει αυτά.

Μίλησα με τον κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο του ΙΚΑ, μου είπε έχω εικόνα, αλλά μου λέει την εικόνα γιατί τη ζητάς από εμένα, από τις υπηρεσίες σου θα τη ζητήσεις και μου υπέδειξε τον ίδιο οργανισμό. Εχουμε αύριο 11:30 συνάντηση εδώ. Στις 12 θα δώσουμε μαζί με τον κ. Σπυρόπουλο συνέντευξη Τύπου, θα ορίσουμε ότι μέσα σε αυτή την εβδομάδα όλα θα ολοκληρωθούν. Κι αν δεν έχουν ολοκληρωθεί την Παρασκευή το βράδυ θα τους εξαφανίσω από τον χάρτη. Γιατί πάνε τα παιδιά τώρα δίνουν προκαταβολές και αρχίζει και μπλέκεται το θέμα. Θα πρέπει να προειδοποιηθεί κάθε Ελληνας πολίτης που στέλνει το παιδί του, και ενώ δεν έχει λεφτά κάπου βρίσκει για να το μορφώσει όσο μπορεί, να μην πάει εκεί όπου τον Οκτώβριο ή Νοέμβριο θα σκάσει μία βόμβα, εννοώ δηλαδή θα κλείσει το σχολείο».

By