Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λοβέρδος: Εκτός εκπαίδευσης οι παιδόφιλοι εκπαιδευτικοί

Από την Παρασκευή απομακρύνονται από τα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα

loverdos_sfakianakis_3

Απομακρύνονται και επίσημα την Παρασκευή από την εκπαίδευση οι επτά εκπαιδευτικοί που πρωταγωνίστησαν σε υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας, ως ότου τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις στη Δικαιοσύνη, όπως δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Μάλιστα, για τους δύο από αυτούς, οι οποίοι έχουν ήδη τελεσιδικήσει οι υποθέσεις τους, αύριο θα υπογραφεί η απόλυσή τους.

Μιλώντας νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο υπουργός Παιδείας είχε επισημάνει ότι η Πολιτεία θα εξαντλήσει σε αυτό το ζήτημα την αυστηρότητά της. «Όσο είμαστε εμείς εκεί, δεν υπάρχει περίπτωση ένας εκπαιδευτικός, άνδρας ή γυναίκα, με τέτοια δραστηριότητα να συγχωρεθεί, εξαντλώντας την ποινή του, και να επιστρέψει» σημείωσε.

Παράλληλα, προανήγγειλε ότι θα εισηγηθεί να αλλάξει η διατύπωση του πειθαρχικού δικαίου που χαρακτηρίζει αυτά τα παραπτώματα «ανάξια συμπεριφορά για εκπαιδευτικό».

«Αυτό πρέπει να αλλάξει. Όταν είσαι δάσκαλος ή καθηγητής και συναναστρέφεσαι με μικρότερους και ανυπεράσπιστους, τι ανάξια συμπεριφορά; Να το φωτογραφίσεις όπως είναι. Γιατί παρακάτω έχεις ανάξια για κάποιον ο οποίος δεν διαχειρίστηκε καλά τα οικονομικά του σχολείου», σημείωσε και πρόσθεσε: «Θα είναι προσδιορισμένο το αδίκημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας, θα περάσει έτσι για τους εκπαιδευτικούς στον Υπαλληλικό Κώδικα, στο Πειθαρχικό Δίκαιο, και δεν υπάρχει περίπτωση να συγχωρεθεί κανένας από αυτούς στο μέτρο που είμαστε εμείς. Εάν θεωρούν ότι τους προσβάλλουμε τα δικαιώματα να πάνε στο Συμβούλιο της Επικρατείας».

Στο μεταξύ, ξεκίνησε σήμερα η εφαρμογή του προγράμματος ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο που αφορά τους μαθητές όλων των τάξεων, όλων των δημόσιων σχολείων της ελληνικής επικράτειας.

Η επίσημη πρώτη πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Παιδείας παρουσία των υπουργών Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Λοβέρδου και Βασίλη Κικίλια και του διευθυντή της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη.

By