Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Λοβέρδος: Ούτε βήμα πίσω για τα ΙΕΚ που δεν έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους προς το δημόσιο

Επέμεινε ότι θα μπει λουκέτο στα ΙΕΚ που δεν έχουν συμμορφωθεί με την ασφαλιστική νομοθεσία και δεν ρύθμισαν τα χρέη τους

loberdos

Ούτε βήμα πίσω δεν κάνει ο Ανδρέας Λοβέρδος για τα ΙΕΚ που δεν έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους προς το δημόσιο, προαναγγέλλοντας την διακοπή της τηλεοπτικής τους διαφήμισης όσων δεν συμμορφώθηκαν έως τις 15 Οκτωβρίου που ήταν η καταληκτική ημερομηνία.

Στην επιτροπή που επεξεργάζεται νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας ο Α. Λοβέρδος επέμεινε ότι θα μπει λουκέτο στα ΙΕΚ που δεν έχουν συμμορφωθεί με την ασφαλιστική νομοθεσία και δεν ρύθμισαν τα χρέη τους.

Οι συνολικές οφειλές των ιδιωτικών ΙΕΚ προς τα ασφαλιστικά ταμεία, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας ανέρχονται στα 140 εκατ. ευρώ, ενώ –όπως είπε- έστειλε στον εισαγγελέα υπόθεση που αφορούσε ΙΕΚ το οποίο προσπάθησε να παραπλανήσει, καταθέτοντας δύο φορές πλαστό έγγραφο του ΙΚΑ με βεβαίωση ρύθμισης των οφειλών του.

«Σκοπός μας είναι να καθαρίσουμε την μεταλυκειακή εκπαίδευση, είναι χρέος μας να δώσουμε ένα τέλος, θέλουμε συνεννόηση και όχι αντιπαράθεση», είπε, επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρξει κοινή γραμμή πλεύσης των κομμάτων.

By