Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λοβέρδος: Ο νόμος για τις μετεγγραφές είναι υπερβολικά γενναιόδωρος

«Δεν μπορούμε να έχουμε εκλογές το φθινόπωρο»

loverdos

Δεν μπορεί να γίνει καμία παρέμβαση στο νόμο για τις μετεγγραφές, διαμήνυσε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε πως «το ποιός δικαιούται μετεγγραφής το λέει ο νόμος και κανένας υπουργός δεν είναι σε θέση να τον αλλάξει» και χαρακτήρισε το νόμο «υπερβολικά γενναιόδωρο». Όπως ανέφερε το υπουργείο προχώρησε μόνο σε κάποιες συμπληρωματικές ρυθμίσεις στην κατεύθυνση της περαιτέρω διευκόλυνσης των οικογενειών που έχουν πολύ χαμηλά εισοδήματα και σημείωσε πως «η ρύθμιση του Μάιου δεν έχει όρια καθώς δίνει δικαίωμα σε όποιον υπάγεται στις προβλέψεις της να πάρει μετεγγραφή στο τμήμα που είναι κοντά στον τόπο κατοικίας του».Ο υπουργός Παιδείας επανέλαβε πως οι αλλαγές θα εφαρμοστούν από φέτος.

Επιπρόσθετα ο κ. Λοβέρδος εμφανίστηκε καθησυχαστικός στο ερώτημα αν τα παιδιά θα έχουν βιβλία τον Σεπτέμβριο. «Στις 11 Σεπτεμβρίου τα βιβλία θα είναι στην θέση τους στην συντριπτική τους πλειοψηφία» τόνισε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά «Θέλουμε να είναι και οι καθηγητές στις θέσεις τους. Αν υπάρχουν κάποιες ελλείψεις, θα τοποθετηθούν οι εκπαιδευτικοί αρχές Οκτωβρίου. Προσπαθούμε να μην υπάρχουν ελλείψεις και κενά με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου».

Σχολιάζοντας τα σενάρια για πρόωρες εκλογές, ο κ.Λοβέρδος τα χαρακτήρισε «ανυπόστατα» και εξέφρασε την εκτίμηση πως δεν έχει καμία πιθανότητα το σενάριο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

«Δεν μπορούμε να έχουμε εκλογές το φθινόπωρο» σημείωσε και συνέχισε την τοποθέτηση του διευκρινίζοντας «Το Φεβρουάριο ξεκινάει η εκλογή για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν μπορούμε να έχουμε δύο προέδρους της Δημοκρατίας. Αφού ορόσημο κατά το σύνταγμα είναι ο Φεβρουάριος, το νωρίτερο η εκλογή του είναι να γίνει τέλη Δεκεμβρίου».

Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, αν και ο υπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι τελεσίγραφα από την τρόικα δεν υπάρχουν, παραδέχτηκε ωστόσο ότι μονομερείς χειρισμοί δεν μπορούν να γίνουν.

 

By