Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λοβέρδος: Τα αντάρτικα είναι για τα βουνά

«Εμείς οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ δεν λαϊκίζουμε» ο υπουργός Παιδείας

andreas-loverdos

Κατηγορηματικά απορρίπτει το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Παρασκήνιο» και σπεύδει να διαβεβαιώσει ότι δεν έχει καμία πρόθεση να σηκώσει αντάρτικο «καθώς τα αντάρτικα είναι για τα βουνά», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα διατυπώνει την εκτίμηση πως είναι εφικτή η εκλογή Προέδρου από την παρούσα Βουλή και υπογραμμίζει με έμφαση πως οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ «δεν λαϊκίζουν», αφήνοντας σαφέστατες αιχμές γα τους συναδέλφους του υπουργούς από τη ΝΔ. Σχετικά με τα θέματα αρμοδιότητας του, ο κ. Λοβέρδος προαναγγέλλει την εισαγωγή εισοδηματικών κριτηρίων στη διαδικασία μετεγγραφής φοιτητών και διαβεβαιώνει πως δεν θα γίνει καμία αλλαγή στον τρόπο εισαγωγής φοιτητών στα Πανεπιστήμια.

Ειδικότερα ερωτηθείς για το πως είναι δυνατόν να αλλάξει σελίδα η κυβέρνηση , όταν πλανάται συνεχώς η σκιά των απολύσεων και των ιδιωτικοποιήσεων, ο υπουργός κάνει λόγο για «φαινομενική αντίφαση», σημειώνει πως τα θετικά δημοσιονομικά αποτελέσματα μπορούν να φέρουν «θετικές παρεμβάσεις στην καθημερινότητα του πολίτη» και διαχωρίζει τη στάση των υπουργών του ΠΑΣΟΚ και της Ελιάς από τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης αναφέροντας χαρακτηριστικά «Αυτό που πρωταρχικά πρέπει να τονίζεται είναι ότι εμείς –τουλάχιστον σε ότι αφορά εμένα αλλά και τους Υπουργούς που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ/ΕΛΙΑ- δεν λαϊκίζουμε! Δεν το θέλουμε, δεν το επιλέγουμε. Είχαμε περιπέσει σε παρόμοια σφάλματα στο παρελθόν, το υποστήκαμε τον καιρό που μόνοι μας αναλάβαμε το βάρος της διακυβέρνησης, μάθαμε πια! Επομένως, ό,τι λέμε είναι ζυγισμένο και μετρημένο».

Ο κ. Λοβέρδος στον απόηχο των σεναρίων που τον ήθελαν να σηκώνει αντάρτικο δηλώνει με έμφαση:  «Δεν είναι στην πρόθεσή μου αυτά. Τα αντάρτικα άλλωστε είναι για τα βουνά. Εμείς εδώ ήρθαμε για μάχη και πολλή δουλειά» ενώ κληθείς να τοποθετηθεί στα σενάρια που θέλουν σύντομα εκλογές τονίζει «Είχα από νωρίς επισημάνει ότι είναι εφικτή η εκλογή Προέδρου από αυτή τη Βουλή. Το πιστεύω ακόμα και το θεωρώ αναγκαίο. Από εκεί και μετά, όλα θα εξαρτηθούν από το οικονομικό και κοινωνικό κλίμα στη χώρα το φθινόπωρο. Αν έχουμε αξιοποιήσει τους καλοκαιρινούς μήνες και έχουμε δώσει δείγμα γραφής, αν έχουμε πείσει ότι η χώρα βαδίζει με ασφάλεια προς την έξοδο, ο Πρόεδρος θα βγει από την παρούσα σύνθεση».

Σχολιάζοντας το πολιτικό προσκλητήριο Τσίπρα σε πολιτικές δυνάμεις και σε ανεξάρτητους βουλευτές σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι δεν τον αφορά υπογραμμίζοντας : «Θεμελιώνω την άρνησή μου σε δύο λόγους. Ο πρώτος αφορά τις θέσεις του και τη ρητορική του. Δεν συμμερίζεται ούτε και αυτόν τον αγώνα για τη διευθέτηση του δημόσιου χρέους. Σε κανένα θέμα δεν μπαίνει «κάτω από τη μπάρα» για να σηκώσουμε τα κοινά βάρη της χώρας και των πολιτών. Κι ο δεύτερος, σχετίζεται με ένα ζήτημα πολιτικής αξιοπρέπειας: όποιο στέλεχος του χώρου μας προτείνει διάλογο μαζί τους, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν με απρέπεια και εξευτελιστικούς όρους».

Παράλληλα ο κ. Λοβέρδος σχετικά με τις μετεγγραφές φοιτητών ανακοινώνει πως στις υπάρχουσες ρυθμίσεις «θα προσθέσουμε και μια εισοδηματική παράμετρο, όχι για να περικόψουμε τους δικαιούχους αλλά για να συμπεριλάβουμε και άλλους, οικογένειες που δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της διατήρησης διάσπαρτων νοικοκυριών σε πολλές πόλεις της χώρας», ενώ ερωτηθείς για το αν θα αλλάξει ο τρόπος εισαγωγής στα Πανεπιστήμια δηλώνει : «Στον τομέα αυτόν, που μέσα από τις συνεχείς και ριζικές αλλαγές έχει ταλαιπωρήσει και ταλαιπωρηθεί, δεν σχεδιάζουμε επεμβάσεις. Θα εφαρμόσουμε τα προβλεπόμενα στη νομοθεσία, με ενδεχόμενες διορθωτικές κινήσεις εάν αυτό κριθεί αναγκαίο με βάση τις παρατηρήσεις από τη φετινή χρονιά».

Τέλος σχετικά με την ανασύσταση της Κεντροαριστεράς σημειώνει ότι θα δώσει όλες του τις δυνάμεις  προκειμένου «Η συσπείρωση δυνάμεων γύρω από την Ελιά  να φέρει το χώρο σύντομα σε ποσοστά της τάξης του 15%».

By