Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λουκέτα σε 7 πρατήρια που δεν εγκατέστησαν σύστημα εισροών – εκροών

Την ίδια ποινή αντιμετωπίζουν άλλα 41

xatzidakis featuredΛουκέτο σε 7 πρατήρια που δεν έχουν εγκαταστήσει το σύστημα εισροών – εκροών βάζει το υπουργείο Ανάπτυξης,  ενώ την ίδια ποινή αντιμετωπίζουν άλλα 41 πρατήρια, επί συνόλου 1.250 σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται γα πρατήρια, που από τους ελέγχους διαπιστώθηκε να μην έχουν ακόμη τοποθετήσει  το σύστημα υποστηρίζοντας όμως ότι έχουν κάνει τη σχετική παραγγελία.

Εν τω μεταξύ, υπεγράφη σήμερα απόφαση για την επέκταση του συστήματος εισροών – εκροών στους μεταπωλητές του πετρελαίου θέρμανσης, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν εγκαταστήσει το σύστημα μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2013. Αυτό που εκκρεμεί είναι η επέκταση του συστήματος σε διυλιστήρια και εταιρείες εμπορίας.

Αυτά ανακοινώθηκαν σε συνέντευξη Τύπου από τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη και τον υφυπουργό, Αθανάσιο Σκορδά.

Ο υπουργός δήλωσε ακόμη ότι έχει συμμορφωθεί με το σύστημα εισροών εκροών το 95% των βενζινάδικων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Για αυτούς που δεν συμμορφώθηκαν ο ίδιος σημείωσε ότι τα πρατήρια δεν πρόκειται να ανοίξουν εάν δεν συμμορφωθούν στη νομοθεσία. «Ο νόμος θα εφαρμοστεί απολύτως. Δεν θα ανεχθούμε να υπάρχει τρύπα στο σύστημα από την αρχή μέχρι το τέλος της αλυσίδας του εμπορίου πετρελαιοειδών. Έτσι θα αντιμετωπιστεί η λαθρεμπορία και η φοροδιαφυγή» σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By