Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λουκ Στιλ: «Να γυρίσουμε τους… διακόπτες μας στην Ελλάδα» -ο γκολκίπερ που “κέρδισε” ο Παναθηναϊκός…

Κατ” αρχήν, ξεκινάμε απ αυτό: ο Παναθηναϊκός… βρήκε τερματοφύλακα. Μετά τη φυγή του Καρνέζη και του Καπίνο, οι πράσινοι βρήκαν τον βασικό τους τερματοφύλακα που είναι ο Λουκ Στιλ.

steeleΟ Άγγλος διαδέχθηκε κάτω από τα γκολπόστ του Παναθηναϊκού τον Στέφανο Κοτσώλη -που είναι ο τερματοφύλακας του Κυπέλλου πλέον- και πάνω σ αυτόν, στηρίζουν πολλά.

Ο Στιλ ήταν ο παίκτης που κατάφερε να κρατήσει ζωντανό σε αρκετές περιπτώσεις τον Παναθηναϊκό στον άτυχο αγώνα του με την Αϊντχόβεν -άτυχο γιατί, είχε τις ευκαιρίες του που δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν οι κυνηγοί του- κι αυτός που καλείται να συνεχίσει το μαραθώνιο του πρωταθλήματος.

«Πήραμε ένα καλό μάθημα από την Αϊντχόβεν», δήλωσε ο Άγγλος που αποκάλυψε και την επιθυμία που θέλει να πραγματοποιήσει την επόμενη σεζόν, φορώντας την φανέλα του Τριφυλλιού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Ο Παναθηναϊκός έκανε μια καλή εμφάνιση αλλά αυτή δεν συνδυάστηκε με νίκη, τι πήγε στραβά;

«Θεωρώ ότι είχαμε πολλές καλές στιγμές στο παιχνίδι αλλά πρέπει να δώσω τα εύσημα και στην Αϊντχόβεν που είναι πολύ καλή ομάδα και είχε τον έλεγχο του αγώνα. Είναι κρίμα που δεν μπορέσαμε να διατηρήσουμε το προβάδισμα και τις δυο φορές που είχαμε. Αλλά ο αντίπαλος μας έμοιαζε πολύ επικίνδυνος κάθε φορά που ήταν στην επίθεση. Είναι πολύ απογοητευτικό αλλά πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά».

Μετά το 2-2 η ομάδα σου δημιούργησε πολλές ευκαιρίες αλλά δεν τις αξιοποίησε, θεωρείς ότι εκεί κρίθηκε το παιχνίδι;

«Ναι σίγουρα ο γκολκίπερ τους έκανε μερικές καλές επεμβάσεις και ιδίως αυτή στο σουτ του Ατζαγκούν ήταν πολύ καλή. Αν είχε μπει αυτό το γκολ ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Βέβαια μετά και εμείς δεν αμυνθήκαμε καλά στο κόρνερ από το οποίο δεχτήκαμε το τρίτο γκολ. Είναι κρίμα αλλά θεωρώ ότι στο ματς με την PSV πήραμε πολλά μαθήματα όλοι μας, τα οποία θα τα χρησιμοποιήσουμε την επόμενη σεζόν στην Ευρώπη».

Ο Παναθηναϊκός έδωσε χώρο στον αντίπαλό του και στα δυο παιχνίδια, θεωρείς ότι δεν μπορούσε να παίξει στα ίσια την Αϊντχόφεν;

«Πρέπει να αλλάζεις τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεσαι στην Ευρώπη. Οι Ολλανδοί είναι πολύ καλοί στο ποδόσφαιρο… υπομονής και το έδειξαν και κόντρα σε εμάς. Ίσως να πρέπει να έχουμε διαφορετικό πλάνο αγώνα κάποιες στιγμές ανάλογα και με το σκορ. Θεωρώ όμως ότι μάθαμε πολλά και όλοι μπορούν να γίνουν καλύτεροι μέσα από τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια. Μάλιστα μετά το τέλος του αγώνα είπα στον Κώστα (τον Τριανταφυλλόπουλο) ότι παρότι ουσιαστικά τελείωσε η ευρωπαϊκή σεζόν για εμάς, παρά το γεγονός ότι απομένουν δυο παιχνίδια, ότι είμαι ανυπόμονος να παίξω και πάλι του χρόνου στην Ευρώπη. Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να προκριθούμε και πάλι και θα τα πάμε καλύτερα».

Εσύ πηγαίνεις από την μια καλή εμφάνιση στην άλλη, πως νιώθεις;

«Είχα αρκετή δουλειά, παίζαμε άλλωστε κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα. Όπως έχω πει ήδη νοιώθω πολύ καλά και προσπαθώ να βοηθάω όσο μπορώ την ομάδα. Με τις εμφανίσεις μου να δίνω πόντους στην ομάδα. Είμαι πολύ καλά εδώ και ελπίζω να συνεχίσουμε με περισσότερες νίκες στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο και μετά στην Ευρώπη».

Ακολουθεί το παιχνίδι στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ, έχεις μιλήσει με τους συμπαίκτες σου γι αυτό;

«Οι συμπαίκτες μου με έχουν ενημερώσει. Είναι ένα σπουδαίο παιχνίδι, η ατμόσφαιρα θα είναι εκπληκτική, είναι ένα… τεράστιο παιχνίδι. Πρέπει να γυρίσουμε τους διακόπτες στο ελληνικό πρωτάθλημα και να πάμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και να συγκεντρωθούμε στη νίκη της Κυριακής».

 

By