Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Λυκούδης: Δεν θα πάω στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ

«Δεν οδηγεί πουθενά, δεν θα είμαι χρήσιμος»

 likoudhs

Την πρόθεση του να μην παραστεί στο συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς αποκάλυψε ο Σπύρος Λυκούδης μιλώντας στον Αθήνα 9,84. Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο της ανεξαρτητοποίησης του από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Συγκεκριμένα ο Σπύρος Λυκούδης ανέφερε «Δεν θα παραστώ στο συνέδριό μας, της Δημοκρατικής Αριστεράς -το έχω πει-, γιατί πιστεύω ότι δεν οδηγεί πουθενά. Δεν θέλω να ανακυκλώνω αυτή την κριτική.

Γίνεται με όρους που δεν συνιστούν όρους αξιόπιστου συνεδρίου και οι στοχεύσεις του δεν περιλαμβάνουν συγκεκριμένο σχέδιο. Δεν πρόκειται να ωφελήσει σε τίποτα. Επιθυμούσα να είμαστε περισσότερο σε μία φάση αυτογνωσίας και περισυλλογής, αυτή την περίοδο, στην Δημοκρατική Αριστερά, παρά σε διαδικασίες τέτοιου τύπου, που δεν θα οδηγήσουν -κατά τη γνώμη μου-, πουθενά. Επομένως, δεν θα είμαι χρήσιμος. Δεν πρόκειται να πάω. Δεν είναι απλό πράγμα, ένα στέλεχος του δικού μου στάτους -είμαι ένας από αυτούς που ίδρυσαν τη Δημοκρατική Αριστερά και υπήρξα και πρώτος της γραμματέας για τρία χρόνια-, να μην παραβρίσκεται σε μία διαδικασία αυτού του τύπου, που κάνει τώρα η Δημοκρατική Αριστερά».

Ο κ. Λυκούδης επεσήμανε επίσης πως θα συνεχίσει να προσπαθεί για την συγκρότηση του χώρου της κεντροαριστεράς. «Την πιστεύω αυτή την ιστορία και θα συνεχίσω. Θα κάνω δηλαδή ό,τι μπορώ και περνάει από το χέρι μου -μέσα από συζητήσεις, διάλογο, επαφές-, για να προσδιορίσω -εάν είναι δυνατόν-όρους, χρόνους και ιδέες, για να ανοίξει ένας δρόμος. Αν τα καταφέρω, τα κατάφερα».

«Πιστεύω πάρα πολύ σε αυτή την υπόθεση της ανασυγκρότησης, καλύτερα θα έλεγα της συγκρότησης του ευρύτερου χώρου. Νομίζω ότι το χρειάζεται ο τόπος και η κοινωνία. Νομίζω ότι προκύπτει από κάθε ανάγνωση της πολιτικής πραγματικότητας και φοβάμαι ότι είμαστε μπροστά σε πάρα πολύ μεγάλες δυσκολίες, που εμποδίζουν αυτή τη μεγάλη ανάγκη να πραγματοποιηθεί…».

By