Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Λυκούδης: Με χωρίζει πολιτική απόσταση από τον Κουβέλη

«Όταν ξεκίνησαν με ένα σωρό ελπίδες οι διεργασίες για έναν ανοιχτό διάλογο με στόχο την ανασυγκρότηση του χώρου της Κεντροαριστεράς, η ΔΗΜΑΡ δεν βρέθηκε απλώς έξω από αυτή την ιστορία, αλλά αντιμετώπισε αυτόν τον διάλογο και με έναν τρόπο, περίπου, περιφρονητικό»

lykoudis638_280414

Για πολιτική απόσταση που τον χωρίζει από τον Φώτη Κουβέλη έκανε λόγο μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 ο Σπύρος Λυκούδης καταλογίζοντας του παράλληλα πολλά λάθη. Ο κ Λυκούδης επικρίνει τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κυρίως για την αποχώρησηαπό την συγκυβέρνηση αλλά και για την απόσυρση του κόμματος από τον διάλογο για την ανασυγκρότηση του χώρου της Κεντροαριστεράς.

«Δεν υπογράψαμε κανένα συμβόλαιο αιώνιας παραμονής στην κυβέρνηση. Η ένσταση ενός μεγάλου τμήματος του κόσμου που μας ακολουθούσε ήταν επειδή δεν κατάλαβε πώς, γιατί, πότε και για ποιον λόγο, αποχωρήσαμε. Όχι γενικώς, διότι δεν παραμείναμε στην κυβέρνηση. Και από εκεί και έπειτα, ήρθε το δεύτερο μεγάλο σοκ- που αν θέλετε υπό μίαν έννοια για τη φυσιογνωμία της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι ακόμα ισχυρότερο- το γεγονός δηλαδή ότι όταν ξεκίνησαν με ένα σωρό ελπίδες οι διεργασίες για έναν ανοιχτό διάλογο με στόχο την ανασυγκρότηση του χώρου της Κεντροαριστεράς, η Δημοκρατική Αριστερά δεν βρέθηκε απλώς έξω από αυτή την ιστορία, αλλά αντιμετώπισε αυτόν τον διάλογο και με έναν τρόπο, περίπου, περιφρονητικό. Έχω την εντύπωση ότι ήταν δύο βασικές επιλογές του κόμματος, οι οποίες οδήγησαν στη σημερινή πολύ μεγάλη ήττα, στα όρια της συντριβής» τόνισε με έμφαση  ο Σπ. Λυκούδης, αναφορικά με την ήττα της ΔΗΜΑΡ.

 

By