Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λύθηκε το μυστήριο με το κλέμμένο αίμα του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β΄

Βρέθηκε το κομμάτι υφάσματος που ήταν η σταγόνα με το αίμα του Πάπα

blood30n-1-web

Εντοπίστηκε από την αστυνομία το κομμάτι του υφάσματος που είναι εμποτισμένο με μια σταγόνα από το αίμα του πάπα Ιωάννη Παύλου του Β΄και το οποίο είχε κλαπεί το περασμένο σαββατοκύριακο από μια εκκλησία στην κεντρική Ιταλία, όπως αναφέρει σήμερα ο ιταλικός Τύπος βάζοντας τέλος στην αγωνία για το κλεμμένο θρησκευτικό κειμήλιο του μελλοντικού αγίου της καθολικής εκκλησίας.

Τρεις νεαροί άνδρες συνελήφθησαν, ανακρίθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι. Παραδέχθηκαν ότι έκλεψαν από την απομακρυσμένη εκκλησία Σαν Πιέτρο ντέλα Ιένκα της περιφέρειας Αμπρούτσο έναν σταυρό, ένα αρτοφόριο και το κειμήλιο χωρίς να γνωρίζουν τη σημασία του.

Αρχικά είχε βρεθεί το μεταλλικό πλαίσιο στο οποίο βρισκόταν το ύφασμα. Αργότερα, βρέθηκε και το ίδιο το κομμάτι ύφασμα σε έναν χώρο στάθμευσης, όπου το είχαν πετάξει οι κλέφτες πιστεύοντας ότι δεν έχει αξία.

Αν και έχει υποστεί ζημιές, ένας επίσκοπος κατάφερε να αποκαταστήσει το κειμήλιο, το οποίο δεν είναι βέβαιο ότι θα επιστρέψει στην εκκλησία απ’ όπου εκλπάπη, καθώς αυτή δεν διαθέτει κανένα σύστημα ασφαλείας.

Περίπου 50 αστυνομικοί και ένας εκπαιδευμένος σκύλος είχαν κινητοποιηθεί για τον εντοπισμό του κειμηλίου.

Το κειμήλιο είχε προσφερθεί ως δωρεά το 2011 στη μικρή εκκλησία από τον Στανίσλαβ Τζίβις, καρδινάλιο σήμερα της Κρακοβίας, ο οποίος έως το 2005 διετέλεσε προσωπικός γραμματέας του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β΄.

Μια λειψανοθήκη που περιείχε ένα φιαλίδιο με το αίμα του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β΄ είχε επίσης κλαπεί τον Αύγουστο του 2012 αλλά οι αρχές τη βρήκαν λίγες ώρες μετά.

By