Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Λ.Ρακιντζής: Πολλές οι αυθαιρεσίες στον ΕΟΠΥΥ

Λειτουργεί στα όρια της νομιμότητας

Πόρισμα κόλαφος από τον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή για το θολό τοπίο λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ. Σύμφωνα με το πόρισμα η τρύπα του 1,2 δισ. ευρώ μοιάζει αυθαίρετη, αφού δεν υπάρχει σαφής εικόνα τόσο για τις δαπάνες όσο και για τις ακολουθούμενες διαδικασίες. Παράλληλα ο κ. Ρακιντζής υποστηρίζει πως ο ΕΟΠΥΥ είναι ένα ελεύθερο πεδίο αυθαιρεσιών και λειτουργεί στα όρια της νομιμότητας.

Στο πόρισμα αναφέρονται παραδείγματα όπως πανεπιστημιακοί, πολιτικοί, γιατροί που έκαναν συχνά κατά δυσανάλογα μεγάλο ποσοστό χρήση του δικαιώματος νοσηλείας στο εξωτερικό.

Ο κ. Ρακιντζής αναφέρει επίσης πως 9 βουλευτές, οι οποίοι αν και δεν είχαν καταβάλει εισφορές για μεγάλο χρονικό διάστημα και ενώ είναι κατά τεκμήριο οικονομικά εύρωστοι, έσπευσαν να κάνουν χρήση νοσηλείας στο εξωτερικό επιβαρύνοντας τον ΟΠΑΔ στον οποίο βρέθηκαν ευκαιριακά ασφαλισμένοι λόγω της ιδιότητας τους.

Από την πλευρά του ο Υποργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως  ο ΕΟΠΥΥ δεν πρόκειται να κλείσει, ούτε να φτιαχτεί από την αρχή, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τις φήμες ότι στον Οργανισμό θα μπουν ξένοι διαχειριστές.

Αναφερόμενος στο πόρισμα, για τον Οργανισμό, του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Ρακιντζή, σύμφωνα με το οποίο το τμήμα Πρόσθετης Περίθαλψης και Νοσηλείας στο Εξωτερικό και της Ειδικής Υγειονομικής Επιτροπής Εξωτερικού Αθηνών του ΟΠΑΔ, δεν κρατούσαν ούτε τα προσχήματα, αφού οι υποθέσεις δεν εξετάζονταν με σειρά προτεραιότητας, αλλά με αδιευκρίνιστα κριτήρια, τόνισε πως ταυτόσημες είναι οι απόψεις του περί των νοσηλειών, που αφορούν το εξωτερικό και περί άλλων στρεβλώσεων, που παρατηρούνται στη λειτουργία του οργανισμού.
(Visited 1 times, 2 visits today)
By