Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δίκαιη κατανομή του βάρους της μετανάστευσης, ζητά ο Μ. Σουλτς

 Παρέμβαση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

soults

Αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δίκαιη κατανομή των βαρών που συνεπάγεται η μετανάστευση, ζήτησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, επισημαίνοντας ότι χώρες όπως η Μάλτα, η Ιταλία και η Ελλάδα τελούν υπό ασφυκτική πίεση.

«Αντιλαμβάνομαι τα προβλήματα που έχουν οι γερμανικοί δήμοι και κοινότητες, εάν δεχθούν και άλλους πρόσφυγες. Είμαστε όμως η πλουσιότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αν διαθέσουμε τους απαραίτητους πόρους στους δήμους και τις κοινότητες, τότε η Γερμανία, που κάνει ήδη πολλά, μπορεί σίγουρα να κάνει ακόμη περισσότερα», δήλωσε ο κ. Σουλτς σε εκπομπή του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD και έσπευσε να διευκρινίσει ότι η Γερμανία δεν μπορεί ασφαλώς να λύσει μόνη της το πρόβλημα.

«Όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να συμβάλουν. Για αυτό είμαι λίγο απογοητευμένος που ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών διατείνεται ότι κάνουμε ήδη αρκετά. Θα έπρεπε να καλέσει τους υπόλοιπους να κάνουν όλοι μαζί περισσότερα», πρόσθεσε ο γερμανός Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ανέδειξε, μεταξύ άλλων, το ζήτημα της σχέσης μεταξύ των εμφυλίων πολέμων σε χώρες προέλευσης μεταναστών και των ευρωπαϊκών εξαγωγών όπλων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By