Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μάρτυρας – κλειδί για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής φέρεται να είναι το «βαθύ λαρύγγι»

xrysi augi

Μάρτυρας – κλειδί που φέρεται να γνωρίζει λεπτομέρειες για τους εντολείς της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και στοιχεία για τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς των επιθέσεων της Χρυσής Αυγής εμφανίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθυμος να καταθέσει ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Αν τελικά αποφασίσει να δώσει κατάθεση, δεν αποκλείεται να μπει σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων.

Την ίδια ώρα ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης συνεχίζει με γοργούς ρυθμούς να λαμβάνει καταθέσεις στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργεί για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Το κατώφλι του γραφείου του πέρασε το πρωί ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς που εκλήθη από τον εισαγγελικό λειτουργό, όπως και άλλοι συνάδελφοί του, για να καταθέσει για την Χρυσή Αυγή.

Σε δηλώσεις του μετά την κατάθεσή του, ο κ. Μαριάς επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για την «ανοχή που δείχνει απέναντι στο νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής». «Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη για την ανοχή της απένταντι στο νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αθγής που ευθύνεται για δεκάδες επιθέσεις σε έλληνες πολίτες και αλλοδαπούς», είπε χαρακτηριστικό ο κ. Μαριάς, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για τη «διείσδυση της Χρυσής Αυγής στους κόλπους της ΕΛΑΣ».

Στον αντεισαγγελέα, εκτός από πολιτικούς, έχουν κληθεί να καταθέσουν ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Σωτηρέλης, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, Σωτήρης Πουλικογιάννης, καθώς επίσης και εκπρόσωποι Αιγυπτίων και Πακιστανών θυμάτων της Χρυσής Αυγής.

Ενώπιον του κ. Βουρλιώτη, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση των 32 δικογραφιών, που αφορούν εκκρεμείς υποθέσεις μελών της Χρυσής Αυγής, έχουν καταθέσει και δημοσιογράφοι οι οποίοι έχουν πάρει συνεντεύξεις από αυτοχαρακτηριζόμενα πρώην μέλη της Χρυσής Αυγής.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη έχει παραγγείλει σε όλες τις Εισαγγελίες της χώρας να της διαβιβάσουν τις εκκρεμείς δικογραφίες που έχουν στα χέρια τους, στις οποίες εμπλέκονται μέλη της Χρυσής Αυγής.

Εν τω μεταξύ, έξι άτομα που επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον Γιώργο Ρουπακιά πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ταυτοποιήθηκαν από την αστυνομία και -όπως γράφει το «Έθνος»- θα κληθούν για κατάθεση στην ανακρίτρια Πειραιά.

Υπενθυμίζεται ότι με εντολή εισαγγελέα έχει αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο του δράστη της δολοφονίας του 34χρονου μουσικού, προκειμένου να διαλευκανθεί ποιος ή ποιοι τον κάλεσαν στο σημείο του φονικού στο Κερατσίνι.

Πηγή: Ναυτεμπορική

(Visited 1 times, 1 visits today)
By