Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Μάχη» για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης οι εγχώριες τράπεζες θα εξετάσουν τις δυνατότητες ενίσχυσής τους.

Του Νίκου Φιλιππίδη

taxidromikotamieuftirioΣτην «μάχη» διεκδίκησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου πέφτουν με την ολολόκληρωση της ανακεφαλαιοποίησης οι εγχώριες τράπεζες. Το άλλοτε «χρυσόμαλλο δέρας» του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, μπορεί να έχει «ξεφτίσει» ωστόσο η αποκτησή του εκτιμάται ότι μπορεί προκαλέσει την αναδιάταξη των συσχετισμών.

Η μνημονιακή υποχρέωση κάνει λόγο για ολοκλήρωση του διαγωνισμού μέχρι τις 15 Ιουλίου (μαζί με αυτή της Proton) και ήδη το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες προσλαμβάνοντας ως σύμβουλο την Goldman Sachs.

Από πλευράς ενδιαφέροντος, πέραν από το ήδη εξεφρασμένο, από την Eurobank και τις μικρές πιθανότητες να ενδιαφερθούν ξένοι όμιλοι. φαίνεται οτι στην μάχη μπαίνει και η Εθνική τράπεζα γεγονός που ενισχύθηκε μετά από δηλώσεις του διοικητή της Αλέξανδρου Τουρκολιά.

Η αλήθεια είναι ότι το μερίδιο αγοράς της Εθνικής τους τελευταίους μήνες έχει υποχωρήσει στην τρίτη θέση και μια τέτοια κίνηση θα την ενίσχυε σε μέγεθος. Υπενθυμίζεται ότι ήδη η Τράπεζα Πειραιώς με τις 6 απορροφήσεις τραπεζών στις οποίες προχώρησε τους τελευταίους μήνες έχει ανέβει στην πρώτη θέση της κατάταξης με μερίδιο αγοράς 30%, ενώ στην δεύτερη θέση έχει ανέβει η Alpha Bank μετά την απορρόφηση της Emporiki Bank.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By