Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μάχη για το εισιτήριο από Νιγηρία και Ιράν…

Με τα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής του ΣΤ’  ομίλου και με… Αργεντινή ανοίγει η αυλαία στις 7 σήμερα.

lionel-messi-argentina

Στο Πόρτο Αλέγκρε κοντράρονται  Νιγηρία και Αργεντινή με φαβορί τους μπιανκοσελέστε που περιμένουμε να τους δούμε να… παίζουν (καλή) μπάλα και ίσως αυτό συμβεί σήμερα που θα έχουν την βαθμολογική άνεση (καθώς η Αργεντινή με δύο νίκες έχει ήδη προκριθεί).

Από την άλλη οι αφρικανοί με 4 βαθμούς, θέλουν την ισοπαλία για να κατοχυρώσουν την πρόκριση.

Από το 1994 σε 4 τέσσερα επίσημα και δυο φιλικά, η Αργεντινή έχει τέσσερις νίκες, η Νιγηρία μία, ενώ σημειώθηκε και μία ισοπαλία. Το 2002 και το 2010 στο Μουντιάλ νίκησε η Αργεντινή με 1-0. Σε δυο φιλικά το 2011, επικράτησε 4-1 η Νιγηρία και 3-1 η μπιανκοσελέστε.

Στο Σαλβαδόρ, με την πιθανότητα βροχής στη διάρκεια του ματς, η Βοσνία, που έχει αποκλειστεί θα παίξει με το Ιράν, που είναι μέσα στο «κόλπο» της πρόκρισης -με τις δυο ομάδες να «φωνάζουν» για τις διαιτησίες τους στα τελευταία τους παιχνίδια!

Το Ιράν με νίκη δική του και της Αργεντινής στο άλλο ματς, ισοβαθμεί με τη Νιγηρία. Κι αν –προσέξτε- ισοβαθμήσουν και έχουν και τον ίδιο συντελεστή τερμάτων (τώρα είναι 1-0 και 0-1) θα γίνει κλήρωση!

Το Ιράν, είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει σκοράρει και στα δυο παιχνίδια στον 6ο όμιλο. Έφερε 0-0 με τη Νιγηρία και έχασε με 1-0 από την Αργεντινή με γκολ του Μέσι στο τέλος, μετά από ηρωική προσπάθεια.

Από την πλευρά της η Βοσνία, στον αγώνα με την Αργεντινή έδειξε πολύ καλά στοιχεία και δεν θα πέσει αμαχητί.

Από το 2001 οι δυο ομάδες έχουν παίξει 5 φιλικά, με το Ιράν να μετρά τέσσερις 4 νίκες (4-0, 2-1, 5-2, 3-2,) ενώ έχει έρθει και μια ισοπαλία (2-2).

Τα βραδινά (11) ματς είναι αυτά του Ε’ ομίλου: Ισημερινός-Γαλλία και Ονδούρα-Ελβετία.

By