Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μάχη Ν.Δ-ΣΥΡΙΖΑ σε δύο νέα γκάλοπ

Δύο νέες δημοσκοπήσεις δείχνουν μάχη Ν.Δ- ΣΥΡΙΖΑ για την πρωτιά

dimoskopiseis
Δύο νέες δημοσκοπήσεις, που δημοσιεύονται στον τύπο του Σαββάτου δείχνουν μάχη Νέας Δημοκρατίας- ΣΥΡΙΖΑ για την πρωτιά, καθώς σε κάθε μία προηγείται το ένα από τα δύο κόμματα με μικρή διαφορά. Τρίτο κόμμα παρά τη μείωση των ποσοστών της παραμένει η Χρυσή Αυγή.
Έρευνα της εταρείας Metrisis, για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά», δείχνει προβάδισμα της Ν.Δ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ 1.2%.Συγκεκριμένα, η Ν.Δ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 21,9%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ  20,7%. Στην τρίτη θέση η ΧΑ με 5,7%. ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ συγκεντρώνουν ποσοστό 5,1% , οι  Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,7%, ενώ κάτω από το όριο εισόδου στη Βουλή κινείται η ΔΗΜΑΡ, με ποσοστό μόλις 1,9%.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών πιστεύει ότι η χώρα βαδίζει σε  λανθασμένη κατεύθυνση ( 76,7%) ενώ το 15,8% απαντά πως η χώρα κινείται προς τη σωστή.Πάντως το 49,5% των ερωτώμενων εκτιμά ότι η δικομματική θα πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία, ενώ το 41,9% διαφωνεί.

Άλλη δημοσκόπηση της Pulse RC, για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών», δείχνει το ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται μία μονάδα της Ν.Δ, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή.

Πιο αναλυτικά, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει ποσοστό 24,5% και η Ν.Δ ακολουθεί με 23,5%. Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 10,5%. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 7,5%, το ΚΚΕ 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5% και η ΔΗΜΑΡ 3,5%.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By