Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Μάχη των «τριών» στην Ιταλία

Όλο και πιο σφοδρές οι συγκρούσεις Ρέντσι, Γκρίλο και Μπερλουσκόνι εν όψει των ευρωεκλογών

italy_euro800
Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση σε όλο και πιο οξείς τόνους στην Ιταλία, τρεις ημέρες από πριν την λήξη της προεκλογικής περιόδου.
Ο επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων Μπέπε Γκρίλο μιλώντας στο ιταλικό κοινοβούλιο υποστήριξε ότι «ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι βρίσκεται σε απόγνωση, προσπαθεί να στηριχθεί στις πλατείες και στις δημόσιες ομιλίες» αλλά στην πραγματικότητα «ζει τις τελευταίες ημέρες της Πομπηίας».

Ο Γκρίλο πρόσθεσε ότι «μετά την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής τα μέλη του κινήματός του θα μεταβούν στην πλατεία του προεδρικού μεγάρου Κυρηνάλιου και δεν θα φύγουν από εκεί, μέχρις ότου παραιτηθεί ο πρόεδρος της δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ο οποίος στερείται πολιτικής και κοινωνικής νομιμοποίησης».

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι ο οποίος συμμετείχε σε μια τηλεοπτική εκπομπή απάντησε ότι «την ερχόμενη Κυριακή θα ζήσουμε ένα ντέρμπι ανάμεσα σε όσους επικαλούνται τον τρόμο και σε όσους θέλουν την αλλαγή».

Στο μεταξύ ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του κεντροδεξιού κόμματος «Φόρτσα Ιτάλια», ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ενεπλάκη στην πολιτική αντιπαράθεση με απρόοπτο τρόπο: «Οι Ιταλοί πρέπει να γνωρίζουν ότι ο Γκρίλο, όταν ήταν κωμικός, έδινε παρατάσεις αν τον πλήρωναν με μαύρο, αδήλωτο χρήμα», υποστήριξε.

By