Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μέρισμα 1,50 ευρώ διανέμει η ΟΛΘ ΑΕ

Η συνέλευση εξέλεξε ως εκπρόσωπο του ΤΑΙΠΕΔ στο ΔΣ της εταιρίας τον κ. Αλέξανδρο Χλωρό 

limanithessalonikiΤην καταβολή μερίσματος 1,50 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2012 ενέκρινε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΟΛΘ ΑΕ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αποθήκη Δ΄ του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Η πρόταση για αύξηση του μερίσματος από τα 0,60 ευρώ που πρότεινε η διοίκηση ήταν του βασικού μετόχου της εταιρίας, του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, που κατέχει ποσοστό άνω του 74% των μετοχών της ΟΛΘ ΑΕ.

Επίσης, η συνέλευση εξέλεξε ως εκπρόσωπο του ΤΑΙΠΕΔ στο ΔΣ της εταιρίας τον κ. Αλέξανδρο Χλωρό, ενώ συμφώνησε με την πρόταση του βασικού μετόχου για την τροποποίηση του άρθρου του καταστατικού της ΟΛΘ ΑΕ, το οποίο προέβλεπε ότι το 51% των μετοχών της εταιρίας θα ανήκει υποχρεωτικά στο ελληνικό δημόσιο.

Ταυτόχρονα η Συνέλευση της ΟΛΘ ΑΕ ενέκρινε τις οικονομικές καταστάσεις για την διαχειριστική χρήση του 2012. Τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας καταδεικνύουν την ευρωστία της καθώς και τις θετικές προοπτικές που παρουσιάζει. Σε σχέση με το 2011 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας αυξήθηκε κατά 3,21% και διαμορφώθηκε στα 52,867 εκατ. ευρώ. Η κερδοφορία παρουσίασε σημαντική άνοδο, 39,22% σε σχέση με το 2011, με αποτέλεσμα τα μικτά κέρδη να φτάσουν τα 22,576 εκατ. ευρώ. Ο εξορθολογισμός της λειτουργίας της εταιρείας συνέβαλε τα μέγιστα ώστε το κόστος πωλήσεων να μειωθεί κατά 13,47% σε σχέση με το 2011 και να διαμορφωθεί στα 30,291 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΟΛΘ ΑΕ έχει μηδενικό δανεισμό, σημαντικά ταμειακά διαθέσιμα ενώ ταυτόχρονα αποτελεί σταθερή αξία στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, ιδιαίτερα σε μία παρατεταμένη περίοδο οικονομικής ύφεσης.

Ως προς το θέμα της αξιοποίησης των λιμένων η άποψη της διοίκησης, όπως εκφράστηκε στη Συνέλευση, είναι υπέρ του μοντέλου παραχωρήσεων λιμενικών λειτουργιών, που αποτελεί και το κυρίαρχο μοντέλο οργάνωσης και λειτουργίας των Ευρωπαϊκών λιμένων. Με τον τρόπο αυτό, όπως σημειώνει η διοίκηση,  επιτυγχάνεται η προσέλκυση σημαντικών ιδιωτικών επενδύσεων, δημιουργείται ανάπτυξη μέσω του ανταγωνισμού και διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By