Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γερμανία: Έκτακτη σύνοδος για τις υποκλοπές στο κινητό της Μέρκελ

 Η Ουάσιγκτον αρνείται κατηγορηματικά ότι ο Μπάρακ Ομπάμ γνώριζε για τις παρακολουθήσεις

merkel

Το θέμα των υποκλοπών στο τηλέφωνο της καγκελαρίου Α. Μέρκελ από την ΝSA θα τεθεί επί τάπητος σε έκτακτη σύνοδο της Βουλής, η οποία θα πραγματοποιηθείς τις 28 Νοεμβρίου.

Το περιοδικό Der Spiegel το οποίο είχε αποκαλύψει τις υποψίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σχετικά με το θέμα αυτό, έκανε το Σαββατοκύριακο νέες αποκαλύψεις γράφοντας πως η Μέρκελ παρακολουθούνταν στην πραγματικότητα από το 2002, δηλαδή πριν καν γίνει καγκελάριος (2005) και όταν στο Λευκό Οίκο βρισκόταν ο Τζορτζ Μπους.

Επιπλέον το γερμανικό περιοδικό διαβεβαίωσε πως ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπαμα γνώριζε από το 2010 την ύπαρξη του προγράμματος υποκλοπών εις βάρος της Άγκελας Μέρκελ.

Με μια ανακοίνωση που εστάλη χθες, Κυριακή, το βράδυ στο Γαλλικό Πρακτορείο στην Ουάσινγκτον, η NSA διαψεύδει αυτές τις τελευταίες κατηγορίες.

«Ο στρατηγός (Κιθ) Αλεξάντερ (που διευθύνει την NSA) δεν συζήτησε με τον πρόεδρο Ομπάμα το 2010 μια υποτιθέμενη επιχείρηση πληροφοριών η οποία ενέπλεκε την καγκελάριο Μέρκελ και ουδέποτε συζήτησε για οποιαδήποτε επιχείρηση που να την εμπλέκει. Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες που ισχυρίζονται το αντίθετο δεν είναι βάσιμες», δήλωσε η Βάνι Βάιν, μια εκπρόσωπος της υπηρεσίας πληροφοριών.

Σήμερα η Wall Street Journal υποστηρίζει πως οι ΗΠΑ έβαλαν τέλος στις υποκλοπές των τηλεφωνικών συνομιλιών της καγκελαρίου και άλλων ξένων ηγετών αφού ο Μπαράκ Ομπάμα πληροφορήθηκε την ύπαρξη ενός τέτοιου προγράμματος κατασκοπείας.

Σε ένα κύριο άρθρο με τίτλο «Ο φίλος ακούει», το οποίο αποτελεί αναφορά στις αφίσες προπαγάνδας κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο που καλούσαν τους πολίτες να είναι σε επιφυλακή διότι «ο εχθρός ακούει».

Επίσης η εφημερίδα «Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ» (FAZ) παρομοιάζει τις ΗΠΑ με «μια δύναμη ψηφιακής κατοχής».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By