Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μέρκελ: Λυπάται αλλά σέβεται την απόρριψη της κυπριακής Bουλής

The Council of the European Union
The Council of the European Union

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε σήμερα την λύπη της αλλά και τον σεβασμό της για την απόφαση απόρριψης του σχεδίου του Eurogroup από το κυπριακό κοινοβούλιο, ενώ τόνισε την ανάγκη βιωσιμότητας του κυπριακού τραπεζικού τομέα.

«Τώρα θα εξετάσουμε τι προτάσεις θα κάνει η Κύπρος στην Τρόικα», δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά από το τέλος της συνεδρίασης της γερμανικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τα ευρωπαϊκά ζητήματα. Προσέθεσε ακόμα ότι «από πολιτική άποψη, η Κύπρος χρειάζεται έναν βιώσιμο τραπεζικό τομέα και ο σημερινός τραπεζικός τομέας δεν είναι βιώσιμος», ενώ υπογράμμισε ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν, κατά κύριο λόγο με την Τρόικα.

«Θα εξετάσουμε τις προτάσεις της Κύπρου με σεβασμό. Η Γερμανία επιθυμεί λύση», επισήμανε η καγκελάριος και επανάλαβε ότι το Eurogroup έχει καταστήσει σαφές ότι δεν επιθυμούσε να συμπεριλάβει στα μέτρα τους καταθέτες με ποσά κάτω των 100.000 ευρώ. Πάνω από αυτό το ποσό ωστόσο, διευκρίνισε η καγκελάριος, θα έπρεπε οι καταθέτες να συμμετάσχουν. «Ο τραπεζικός τομέας δεν επιτρέπεται να μείνει απ” έξω», κατέληξε χαρακτηριστικά η κυρία Άνγκελα Μέρκελ.[space size=»30″]

By