Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μέτρα για την ανεργία αναζητά στις Βρυξέλλες ο Σαμαράς

Τi περιλαμβάνει η ατζέντα της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Success story με ανεργία στο 30% γίνεται; Δεν γίνεται! Όσες Cosco κι αν έλθουν, όσοι ΤΑΡ κι αν δρομολογηθούν, η επιβίωση της κυβέρνησης εξαρτάται απολύτως από το εάν θα μπορέσει να δώσει απαντήσεις, και ποιές, στο πρόβλημα της ανεργίας.

Ο κ. Σαμαράς άλλωστε γνωρίζει ότι ο χρόνος από την πανηγυρική, συχνά, ανακοίνωση επενδυτικών σχεδίων για την Ελλάδα μέχρι αυτά να μετατραπούν σε πραγματικές θέσεις εργασίες είναι μεγάλος και ίσως μεγαλύτερος του βίου αυτής της κυβέρνησης.

Ιδανικά ο Πρωθυπουργός θα επιθυμούσε να επιστρέψει από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες με μία σαφή ευρωπαϊκή απόφαση σχετικά με την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων. Ωστόσο, σε αυτή την Ευρώπη τα περιθώρια για… εκπλήξεις είναι ελάχιστα.

Το μείζον πρόβλημα της ανεργίας θα τεθεί επί τάπητος μεν, με τις σημαντικές αποφάσεις να λαμβάνονται αργότερα δε. Δεν είναι τυχαίο ότι η ελληνική κυβέρνηση κατεβάζει τον πήχη των προσδοκιών. Άλλωστε, η Ευρώπη σε αυτή τη φάση συζητά μόνον για ένα ποσό της τάξεως των 6 δισ. Ευρώ το οποίο θα διατεθεί προκειμένου όλοι οι άνεργοι νέοι κάτω των 25 ετών να λάβουν μια ευκαιρία κατάρτισης, απασχόλησης ή πρακτικής άσκησης. Το πρόγραμμα που μοιάζει με ασπιρίνη για τη βαριά ασθενή ελληνική οικονομία θα αρχίσει να τρέχει τους πρώτους μήνες του 2014.

Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα αμέσως μετά την αυριανή λήξη της Συνόδου προκειμένου να παραστεί στην έναρξη του Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By