Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μήνυμα καταδίκης για την έκρηξη από τα κόμματα

Το σύνολο του πολιτικού κόσμου τοποθετήθηκε για το γεγονός έξω από την ΤτΕ

ekrixi

Κατά της τρομοκρατικής έκρηξης που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος τάσσονται κυβέρνηση και κόμματα, μέσω ανακοινώσεων τους.

«Είναι προφανείς οι σκοπιμότητες, αλλά η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει σε τρομοκράτες να περάσουν τη δική τους ατζέντα» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ.Κεδίκογλου.

«Ορισμένοι ματαιοπονούν» ήταν το σχόλιο που έκανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος μετά το πέρας της συνάντησης του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του ανέφερε: «Τα κίνητρα και οι στόχοι είναι προφανείς. Είναι απολύτως αδίστακτοι αλλά ματαιοπονούν».

«Η βομβιστική ενέργεια έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος το μόνο που εξυπηρετεί είναι στη δημιουργία ενός κλίματος γενικευμένου φόβου, αποπροσανατολισμού και ενίσχυσης της καταστολής» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του. «Ο λαός μας έχει τα δικά του μέσα πάλης, τους μαζικούς ειρηνικούς αγώνες για τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη» προσθέτει.

Ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Τέρενς Κουίκ δήλωσε: «Η απάντηση του λαού κατά της συγκυβέρνησης των μνημονίων και της τρόικας δεν μπορεί να γίνεται με τρομοκρατικές ενέργειες, μπορεί να γίνει μόνο με την ψήφο στις κάλπες και με την εφαρμογή του άρθρου 120 του Συντάγματος».

«Η ενέργεια αυτή πλήττει τη διεθνή εικόνα της χώρας, σε μια στιγμή που αντιμετωπίζει μείζονα οικονομικά προβλήματα» τονίζει η ΔΗΜΑΡ. Όσοι επιλέγουν να τρομοκρατούν, επιδιώκουν την προσβολή της Δημοκρατίας και τον αποπροσανατολισμό της κοινωνίας, λέει και καταλήγει καλώντας τις δημοκρατικές δυνάμεις να έχουν σταθερό μέτωπο απέναντι σε όσους νομίζουν ότι μπορούν με την τυφλή βία να επιβάλουν συνθήκες ανωμαλίας.

Την επίθεση καταδίκασε και το ΚΚΕ, το οποίο αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση:

«Η έκρηξη του παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου στο κέντρο της Αθήνας, είναι καταδικαστέα από το ΚΚΕ ενέργεια. Τόσο αυτή, όσο και άλλες παρόμοιες ύποπτες ενέργειες, δεν έχουν καμία σχέση με τους λαϊκούς αγώνες ενάντια στην εφαρμοζόμενη πολιτική. Ο λαός δεν πρέπει να επιτρέψει να αξιοποιηθεί αυτή η ενέργεια για την ένταση του κρατικού αυταρχισμού και την καλλιέργεια κλίματος φόβου».

By