Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Μήνυμα στήριξης «Πυρήνων» σε Ξηρό και Μαζιώτη

Οι φυλακές υψίστης Ασφαλείας Δομοκού ένας τσιμεντένιος τάφος

ksiros

Με κείμενο τους που τιτλοφορείται «Αλληλεγγύη σημαίνει επίθεση», τα κρατούμενα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον συλληφθέντα Νίκο Μαζιώτη, αλλά και τον Χριστόδουλο Ξηρό.

Στο κείμενό τους γίνεται εκτενής αναφορά στη λειτουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό, την οποία ονομάζουν «μια πράξη πολέμου».

Οι υπογράφοντες την επιστολή, μεταξύ άλλων αναφέρουν πως: «Οι φυλακές τύπου Γ΄θέλουν να γίνουν το μνημείο της νίκης του κράτους ενάντια στο αντάρτικο πόλης. Το αν θα αφήσουμε τους χιλιάδες τόνους τσιμέντο, τα κάγκελα και τις κλειδαριές να νικήσουν την ανθρώπινη θέληση για ελευθερία είναι ένα στοίχημα, που μένει να απαντηθεί στην πράξη από τους εχθρούς του καθεστώτος και τους φίλους της ελευθερίας».

Αναφορικά με τον Χριστόδουλου Ξηρό, υπογραμμίζουν πως «το αποκορύφωμα της πολιτικής προπαγάνδας ενάντια στο αντάρτικο πόλης στήθηκε αρχές του 2014 μετά την παραβίαση της άδειας του Χριστόδουλου Ξηρού που αντί να γυρίσει εθελοντικά πίσω στη φυλακή, επέλεξε το δρόμο της παρανομίας και της συνενοχής στο νέο αντάρτικο πόλης», ενώ συμπληρώνουν πως «αυτό που ενόχλησε πιο πολύ την εξουσία με τη φυγή του συντρόφου Χριστόδουλου ήταν πως παρά τις συλλήψεις μας, ποτέ δεν γίναμε τρόπαια εν υπνώση στα χέρια των δεσμοφυλάκων μας».

Η λειτουργία των φυλακών Δομοκού ως υψίστης ασφαλείας, θα σημαίνει αυτόματα «μια νέα φυλακή μέσα στη φυλακή, ένας σιδερόφρακτος τόπος λησμονιάς για να ξεχάσουμε τον αγώνα και να ξεχαστούμε ως αιχμάλωτοι. Ένας τσιμεντένιος τάφος που η λήθη θέλει να σβήσει τη θέληση για ελευθερία. Παράλληλα ένα δημόσιο φόβητρο σε κοινή θέα , ένα ελληνικό Γκουαντανάμο για όποιον αμφισβητήσει έμπρακτα και ένοπλα τους ντόπιους έπαρχους της παγκόσμιας δυτικής αυτοκρατορίας».

Τέλος, αναφορά κάνουν στο Νίκο Μαζιώτη και τάσσονται υπέρ της πρότασής του, ενώ κάνουν επιπλέον προτάσεις, ανοίγοντας περισσότερο τον «κύκλο» και διευκρινίζοντας πως «ένας αναρχικός είναι αυτονόητο ότι είναι αλληλέγγυος, το στοίχημα είναι να γίνει και συνένοχος».

By