Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μήνυμα στήριξης στο ευρώ το πολυνομοσχέδιο, λέει ο Στουρνάρας

Η κυβέρνηση συνεχίζει τις προσπάθειες για να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των αγορών προς την Ελλάδα, σχολίασε

Stournaras

Στην υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου στάθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο  στο συνέδριο του think tank «Eurofi».

Ο κ. Στουρνάρας  σημείωσε πως  χθες δόθηκε στη Βουλή «μια μάχη για το ευρώ», τονίζοντας ότι κατάφεραν τελικά τη ψήφιση ενός κρίσιμου νομοσχεδίου.

«Οι βουλευτές παρά τις πιέσεις ψηφίσαν το σχέδιο νόμου», είπε απευθυνόμενος σε ανώτατους αξιωματούχους διεθνών οικονομικών φορέων και σε ανώτατα στελέχη τραπεζών, ασφαλιστικών εταιρειών και οίκων αξιολόγησης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως η Ελλάδα ανέλαβε την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε δύσκολες ώρες για την Ευρώπη, υπογραμμίζοντας πως αν και έχει επιτευχθεί πρόοδος στη δημοσιονομική εξυγίανση και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας σε διεθνές επίπεδο, απαιτείται περαιτέρω εργασία σε αυτούς τους τομείς.

«Σε μια περίοδο που η ανάπτυξη σταδιακά επιταχύνεται , θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι ο κατακερματισμός της αγοράς έχει εξαλειφθεί , ότι ο δανεισμός στην οικονομία αποκαθίσταται και ότι δημιουργούνται νέες ευκαιρίες απασχόλησης , ιδίως για τους νέους», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών.

By