Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μίκαελ Φουχς: η Γαλλία προβληματικό παιδί στο ευρώ

Hollande Merkel

Λίγο πριν τη δημοσιοποίηση των προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2013, ο εκτροχιασμός του γαλλικού δημοσιονομικού ελλείμματος, ενοχλεί αξιωματούχους της γερμανικής κυβέρνησης.

Άμεση επανεξέταση και μεταρρύθμιση του ωραρίου εργασίας και της ηλικίας κατοχύρωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος συστήνει στους Γάλλους μέσω συνέντευξης, ο Μίκαελ Φουχς, αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU).

Συγκεκριμένα δήλωσε πως οι Γάλλοι «οφείλουν να τροποποιήσουν τον χρόνο εργασίας. Γνωρίζετε ότι οι Γάλλοι έχουν ακόμη το 35ωρο. Αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει όταν δουλεύουν 42 ώρες στην Ελβετία και 40 ώρες στη Γερμανία», ενώ σε ότι αφορά τα όρια συνταξιοδότησης τοποθετήθηκε ως εξής: «Στο θέμα των συντάξεων, οι Γάλλοι είναι εντελώς λάθος. Δεν μπορεί να φεύγει κανείς με σύνταξη στα 60. Αυτό δεν λειτουργεί. Οι Γάλλοι πρέπει να το συλλογιστούν αυτό»,

«Είναι απαραίτητο οι Γάλλοι να επανέλθουν στον δρόμο της αρετής. Όλο αυτό που επιτύχαμε με την ατζέντα 2010 -οι μεταρρυθμίσεις του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας και της αγοράς εργασίας που υλοποιήθηκαν μεταξύ του 2003 και του 2005 από τον καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ-, οι Γάλλοι οφείλουν να το θέσουν σε εφαρμογή. Ελπίζω ότι ο (πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά) Ολάντ το έχει καταλάβει αυτό», κατέληξε.

 

 

By