Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μίχαλος: Έρχονται λουκέτα σε πολλές επιχειρήσεις με φωτοβολταϊκά

Ζητά την άρση των κινήτρων για την ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών από το υπουργείο Περιβάλλοντος

fotovoltaikaΣε λουκέτο θα οδηγηθούν επιχειρήσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά εάν υλοποιηθούν έστω και στο ελάχιστο τα μέτρα που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, όπως επισημαίνει σε επιστολή του στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Ο πρόεδρος της ΚΕΕ απέστειλε την επιστολή του και στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ζητώντας από την κυβέρνηση να αρθούν όλα τα κίνητρα για την ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών, να τηρηθούν οι υπογεγραμμένες συμβάσεις με το ελληνικό Δημόσιο, προκειμένου ο δυναμικός αυτός κλάδος της ελληνικής οικονομίας να επιβιώσει και να αναπτυχθεί περαιτέρω.

Όπως σημειώνεται στην επιστολή, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η μείωση στις συμβασιοποιημένες τιμές πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας θα ξεκινάει από 10% στις τεχνολογίες πλην των φωτοβολταϊκών και 15% στα φωτοβολταϊκά, αλλά θα φτάνει και το 60% σε κάποιες κατηγορίες. Μεσοσταθμικά υπολογίζεται περίπου 45%.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By