Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Μαζί στην Εκκίνηση!» με νέους επιχειρηματίες

«Μαζί στην Εκκίνηση!» με νέους επιχειρηματίες ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων

epistimonas

Η επίσημη παρουσίαση της πρωτοβουλίας του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων «Μαζί στην Εκκίνηση!» για την υποστήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας των νέων επιστημόνων πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του Δημόκριτου.

Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στην έμπρακτη υποστήριξη των νέων που έχουν μια καινοτόμα ιδέα και ενδιαφέρονται για την επιχειρηματική αξιοποίησή της, προσφέροντας υπηρεσίες που περιλαμβάνουν χώρο πρώτης εγκατάστασης, επιμόρφωση, συμβουλευτική υποστήριξη, δικτύωση και καθοδήγηση (mentoring) από καταξιωμένα υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων.

Η δράση σχεδιάστηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τη συμμετοχή του δικτύου Επιχειρήσεων του ΣΕΒ, πολλών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος, το οποίο μαζί με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, παραχωρούν δύο χώρους φιλοξενίας της δράσης, στην Αθήνα και το Βόλο.

Ήδη, ο ΣΕΒ σε συνεργασία με το ΕΜΠ, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, την περιφέρεια Θεσσαλίας και το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος έχει εγκαταστήσει σε δύο χώρους, 32 επιχειρηματικές ομάδες (17 στην Αθήνα και 15 στο Βόλο) με καινοτόμες επιχειρηματικές προτάσεις που καλύπτουν ευρεία γκάμα τεχνολογικών περιοχών. Ειδικότερα, 17 προτάσεις αφορούν τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, 5 είναι στον τομέα της υγείας-βιοτεχνολογίας, 3 σε αγροτική & κτηνοτροφική παραγωγή, 3 σε τρόφιμα-τυποποίηση, 2 σε ενέργεια και 2 σε βιομηχανικές κατασκευές.

Στην εκδήλωση, θα απευθύνουν χαιρετισμό ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος, ο γενικός γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας Χ. Βασιλάκος, ο πρόεδρος του Δημόκριτου Ν Κανελλόπουλος κ.α.

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By