Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στις συγχωνεύσεις σχολείων

«Δεν θα τους αφήσουμε να παίξουν με το μέλλον των παιδιών μας»

sxoleia

Μαζικό χαρακτήρα προσλαμβάνουν οι κινητοποιήσεις γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών  ενάντια στις συγχωνεύσεις σχολείων και στο σχέδιο συρρίκνωσης της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που ως αποτέλεσμα θα έχει την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, κατάργηση οργανικών θέσεων δασκάλων,μεταφορά μαθητών σε άλλα σχολικά συγκροτήματα.

Σήμερα κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται στην περιοχή Ζωγράφου όπου από το πρωί οι σύλλογοι γονέων και οι εκπαιδευτικοί έχουν αποκλείσει συμβολικά σχολικά κτίρια. Επίσης στη Νίκαια οι σύλλογοι γονέων κλείνουν από σήμερα και για τρεις ημέρες τα σχολικά συγκροτήματα που πρόκειται να συγχωνευθούν ενώ διοργανώνεται και πορεία  προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά. Σε διήμερη αποχή, σήμερα και αύριο καθώς και σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίες προχωρούν οι σύλλογοι γονέων στο Περιστέρι. Οι σύλλογοι γονέων κάνουν λόγο  για νέα επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών. Όπως επισημαίνουν :

«Κλείνουν τα σχολεία μας. Φτιάχνουν σχολεία με λιγότερους εκπαιδευτικούς, με περισσότερα παιδιά μέσα στην τάξη.» Ως εκ τούτου: « Οι εκπαιδευτικοί δεν θα μπορούν να κάνουν μάθημα στα παιδιά μας, μέσα σε αίθουσες όπου θα στοιβάζονται οι μαθητές και θα φτάνουν μέχρι και τα 28 παιδιά! Τα ατυχήματα θα πληθαίνουν. Δεν γίνεται παιδιά Δημοτικού να παίζουν σε αίθουσες – κλουβιά. Δεν θα τους αφήσουμε να παίξουν με το μέλλον των παιδιών μας!»

Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε πικετοφορία στους δρόμους του Βύρωνα ενάντια στις συγχωνεύσεις των Δημοτικών Σχολείων Βύρωνα.

By