Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μαθήτρια τρέφεται από τα σκουπίδια

Tην ίδια στιγμή έρευνα δείχνει ότι το 37% των Ελλήνων σπαταλά το φαγητό του

girl

Εικόνα που  μοιάζει τριτοκοσμική, εικόνα ανατριχιαστική , εικόνες που σοκάρει  αναγκάστηκαν να αντικρίσουν διερχόμενοι αλλά και κηδεμόνες που βρέθηκαν  κοντά στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου στα Ζαρουχλέϊκα της Πάτρας, όταν είδαν μια μικρή μαθήτρια να  προσπαθεί να εξασφαλίσει την τροφής ανάμεσα στα αποφάγια άλλων μαθητών.

Το θλιβερό συμβάν έλαβε χώρα πριν από τρεις ημέρες  , σύμφωνα με την εφημερίδα «Κόσμος».  Η μικρή εθεάθη να παίρνει στα χέρια της ένα μισοφαγωμένο σάντουιτς και ν’ αρχίζει να το τρώει.

Και αυτή είναι μόνο μια περίπτωση καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής  τέτοιες εικόνες είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο .
Τα στοιχεία του σχολείου βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας.

Την ίδια στιγμή που κάποιοι πεινάνε άλλοι πετάνε…

Στοιχεία έρευνας που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας δείχνουν ότι το 37% των Ελλήνων σπαταλά φαγητό τουλάχιστον μία με δύο φορές τον μήνα (από αυτούς το 10% δύο-τρεις φορές την εβδομάδα ή καθημερινά).

Συγκεκριμένα στον κάδο των σκουπιδιών καταλήγουν μαγειρεμένα φαγητά που περίσσεψαν, φρούτα και λαχανικά, γαλακτοκομικά, ψωμί, ζυμαρικά και τρόφιμα που έληξαν ή χάλασαν.  Tα πρωτεία στη σπατάλη κρατούν οι νέοι 18-34 ετών, ενώ οι ηλικίες άνω των 55 πετούν ελάχιστα τρόφιμα.

ΠΗΓΗ: real.gr

By