Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μαλαισία: Στη δημοσιότητα δεδομένα των δορυφόρων από τις έρευνες για το Βοeing

Οι συγγενείς των 239 επιβατών του αεροσκάφους που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου λίγο μετά την απογείωσή του από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο, ζητούσαν την πρόσβαση στα δεδομένα αυτά προκειμένου να τα αναλύσουν ανεξάρτητοι ερευνητές

Malaysia/ Flug MH370/ Satellitenbild

Η Μαλαισία και η βρετανική εταιρία δορυφόρων Inmarsat ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα δημοσιοποιήσουν τα δεδομένα από τους δορυφόρους που χρησιμοποιήθηκαν για να προσδιοριστεί η πορεία του Boeing  777 των Malaysia Airlines μέχρι την πτώση του στον Ινδικό Ωκεανό.

Οι συγγενείς των 239 επιβατών του αεροσκάφους που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου λίγο μετά την απογείωσή του από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο, ζητούσαν την πρόσβαση στα δεδομένα αυτά προκειμένου να τα αναλύσουν ανεξάρτητοι ερευνητές.

«Όλες οι πλευρές εργάζονται για τη δημοσίευση των δεδομένων επικοινωνίας και τεχνικής περιγραφής της ανάλυσης», επισημαίνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η Διοίκηση Πολιτικής Αεροπορίας της Μαλαισίας και η Inmarsat, χωρίς να αναφέρουν την ημερομηνία της δημοσιοποίησης αυτής.

Η Inmarsat είχε χρησιμοποιήσει τους δορυφόρους της για να βοηθήσει να προσδιοριστεί η πορεία του Μπόινγκ 777 από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ μέχρι το νότιο Ινδικό Ωκεανό όπου φέρεται να συνετρίβη, έχοντας ξεμείνει από καύσιμα. Αν και τα συστήματα επικοινωνίας της πτήσης ΜΗ370 είχαν απενεργοποιηθεί, το αεροσκάφος έστελνε ηχητικά σήματα που λαμβάνονταν και εκπέμπονταν από σταθμούς εδάφους και αναμεταδίδονταν από τους δορυφόρους. Οι έρευνες στη θάλασσα ωστόσο δεν έχουν επιτρέψει να βρεθούν ίχνη του αεροσκάφους.

By