Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Μανιάτης: Δεν θα γίνουν αυξήσεις στα τιμoλόγια της ΔΕΗ

«Η ιδιωτικοποίηση θα ωφελήσει τους καταναλωτές»

maniatis

Τη δέσμευση ότι η πώληση της μικρής ΔΕΗ δεν θα φέρει καμία αναπροσαρμογή στα τιμολόγια της ΔΕΗ, διατύπωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης.  Έσπευσε δε να υπογραμμίσει ότι δεν θα υπάρξει αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, υπογραμμίζοντας  τα οφέλη που θα φέρει η ιδιωτικοποίηση του 30% της επιχείρησης, στους καταναλωτές.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος μιλώντας στον ΣΚΑΙ ανέφερε κατηγορηματικά πως » δεν θα υπάρξει καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ», λόγω της ιδιωτικοποίησης. Παράλληλα επικαλούμενος το παράδειγμα της γειτονικής Ιταλίας επεσήμανε πως η ιδιωτικοποίηση θα ωφελήσει τους καταναλωτές αλλά και την ίδια την επιχείρηση δίνοντας της τη δυνατότητα να αυξήσει τη ρευστότητα της και να προχωρήσει σε περαιτέρω επενδύσεις.

Χαρακτηριστικά ανέφερε : «H Ιταλία, που πριν από 15 χρόνια ιδιωτικοποίησε το 30% της δικής της δημόσιας επιχείρησης ενέργειας  πλέον έχει τετραπλάσια έσοδα -από 22 δισ. σε 85 δισ.–, ενώ παράλληλα η εταιρία αυτή είναι μεγάλος επενδυτής στη λατινική Αμερική και συνολικά σε 40 χώρες» και εξέφρασε την εκτίμηση πως και «η ΔΕΗ μπορεί να γίνει επιχείρηση παρόμοιου βεληνεκούς, αλλά και μεγάλος παίκτης στα Βαλκάνια».

By