Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μανιάτης: Μόνο με διαφανείς διαδικασίες η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου

Έγγραφα στη Βουλή κατέθεσε ο Γιάννης Μανιάτης για την υπόθεση επενδύσεων Ζεόλιθου στον Έβρο.

 

thePaper.gr
thePaper.gr

Την πάγια και ξεκάθαρη θέση για την με κάθε νόμιμο τρόπο αξιοποίηση του Ορυκτού πλούτου της χώρας, τόσο του ιδίου όσο και του ΠΑΣΟΚ, επανέλαβε κατά τη σημερινή τοποθέτησή του στην Βουλή ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας,  Γιάννης Μανιάτης.

Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή δημοσιεύματα για επενδύσεις στα κοιτάσματα Ζεόλιθου στον Έβρο επανέλαβε: «Μόνο μέσα από διαφανείς, διεθνείς διαγωνισμούς και όχι με απευθείας ανάθεση πρέπει να γίνει η αξιοποίηση του Εθνικού Ορυκτού Πλούτου. Διαφορετικά θα πρόκειται για ασύδοτη κερδοσκοπία σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Λαού».

Ο Γ. Μανιάτης κατέθεσε στη Βουλή έγγραφα-γνωμοδοτήσεις των αρμοδίων φορέων του κράτους, σχετικά με τις διαδικασίες που πρέπει να τηρηθούν για την σύννομη εκμετάλλευση των συγκεκριμένων κοιτασμάτων.

Μάλιστα, χθες, έκανε λόγο για πιέσεις συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων, απαντώντας σε δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας με το οποίο κατηγορείται ο ίδιος και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ότι σταμάτησαν επένδυση εξόρυξης ζεόλιθου από ελληνική εταιρεία στα Πετρωτά του ‘Εβρου, ύψους 40 εκατ. ευρώ. Για «Τρωικό πόλεμο» κάνει λόγο σε ανακοίνωση του και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

 

By