Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Μανιάτης (στο CNN): «Η Ελλάδα πέρασε σε νέο επίπεδο»

«Οι θυσίες  πιάνουν τόπο»

maniatis-giannis2_1

Σε συνέντευξη του στο αμερικάνικο δίκτυο CNN, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, μίλησε για την πορεία και τις εξελίξεις της ελληνικής οικονομίας.

«Η Ελλάδα πέρασε σε νέο επίπεδο. Tο 2014, για πρώτη φορά, έχουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ύστερα από πολλά χρόνια ύφεσης και θυσιών του ελληνικού λαού. Ο Πρωθυπουργός, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και ο Υπουργός Οικονομικών συμφωνούν ότι η Ελλάδα είναι πλέον έτοιμη να βρει τα χρήματα που χρειάζεται από τις αγορές«.

Ο υπουργός τόνισε ότι οι συζητήσεις μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών είναι σε καλό επίπεδο και μίλησε για βελτίωση σε ιδιωτικό τομέα και τραπεζικό σύστημα.

«Η συζήτηση ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τους εταίρους μας έχει ξεκινήσει και θα υπάρξουν απτά αποτελέσματα, διότι σήμερα έχουμε να παρουσιάσουμε ολοκληρωμένες μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές.

Ο ιδιωτικός τομέας και οι τράπεζες αλλάζουν, γιατί σταδιακά αλλάζει και η αξιοπιστία της Ελλάδας, κάτι που καταλαβαίνουν τόσο οι αγορές, όσο και οι Έλληνες πολίτες που έχουν υποφέρει τα τελευταία έξι χρόνια«.

«Οι θυσίες αυτές πιάνουν τόπο. Η Ελλάδα, για πρώτη φορά, μέσα στο 2014 θα έχει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, στο 0,6%. Και το 2015 θα έχει 2,9%. Αυτά είναι πράγματι καλά νέα, μετά από έξι χρόνια θυσιών», κατέληξε ο υπουργός.

By