Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μανιάτης: Aναγκαία είναι μόνο η χάραξη του αιγιαλού

«Δεν απαιτείται κανένα ειδικό νομοσχέδιο»

maniatis-giannis

Δεν φαίνεται τελικά διατεθειμένη η κυβέρνηση να προχωρήσει με το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό που ήδη έχει ανοίξει ένα νέο μέτωπο σκληρής αντιπαράθεσης με την αξιωματική αντιπολίτευση. Ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης ξεκαθάρισε σε σημερινές του δηλώσεις, εμμέσως πλην σαφώς, πως «αναγκαία είναι μόνο η χάραξη του αιγιαλού».

Συγκεκριμένα  ο κ. Μανιάτης αναφέρει χαρακτηριστικά:  «η περιβαλλοντική προστασία των ελληνικών ακτών δεν απαιτεί κανένα ειδικό νομοσχέδιο για αιγιαλό και παραλία, παρά μόνο συγκεκριμένες, απλές ρυθμίσεις θεσμικής και νομικής θωράκισης της χάραξής του και αξιόπιστης αποτύπωσής του σε χάρτες και διαγράμματα.»

Παράλληλα ο υπουργός Περιβάλλοντος επισημαίνει ότι «μοναδικός λοιπόν στόχος των αναγκαίων ρυθμίσεων για οριοθέτηση και προστασία του αιγιαλού και της παραλίας, θα πρέπει να είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου εργαλείου χάραξης του αιγιαλού, που θα επιτρέψει την ολοκλήρωση της πιο κρίσιμης, από τις θεσμικές γραμμές, στο σύνολο της επικράτειας, σε σύντομο χρονικό διάστημα, με διαφανή, επιστημονικά και περιβαλλοντικά αξιόπιστο τρόπο».

By