Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνελήφθησαν οι δράστες που μαχαίρωσαν εργάτες στη Μανωλάδα

Νέο περιστατικό σε κτήμα καλλιέργειας φράουλας.

protest #manolada 03Συνελήφθησαν οι δύο δράστες που επιτέθηκαν και τραυμάτισαν με μαχαίρι δύο εργάτες σε καλλιέργειες φράουλας  από το Μπαγκλαντές, στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας. Υπενθυμίζεται ότι ο μετανάστης φέρει βαρύ τραύμα στην πλάτη και στο πόδι, ενώ ο δεύτερος είναι τραυματισμένος ελαφρύτερα στο μηρό, από μαχαίρι. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης ο πρώτος τραυματίας μεταφέρθηκε από τη Μανωλάδα στη Βάρδα με ασθενοφόρο και από εκεί σε νοσοκομείο της Πάτρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίσταση, αδικήματα της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία και της οπλοχρησίας.

Σημειώνεται ότι ο ένας εκ των δύο δραστών, εργάζεται ως επικεφαλής ομάδας εργατών, σε καλλιέργειες φράουλας της περιοχής και είχε οικειοποιηθεί το χρηματικό ποσό των 12.000 ευρώ, που είχε παραλάβει από ημεδαπούς ιδιοκτήτες των καλλιεργειών για να αποπληρώσει δεδουλευμένα εργατών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

Η ΚΕΕΡΦΑ για το συγκεκριμένο περιστατικό κάνει λόγο για ενέδρα.

«Ενέδρα έστησαν μπράβοι των αφεντικών σε δύο αγρεργάτες έξω από τη παράγκα τους χθες βράδυ Πέμπτη 11.15μμ στην Νέα Μανωλάδα που κατέληξαν μαχαιρωμένοι, ό ένας στη πλάτη και ο άλλος στο πόδι. Σαράντα πέντε μέρες πριν μια ομάδα 17 αγρεργατών έπιασε δουλειά στο «κ.Γιώργο» με μεσάζοντα και τσιράκι του αφεντικού τον «Νασίρ». Τις τελευταίες μέρες και έχοντας μείνει απλήρωτοί ζήτησαν τα δεδουλευμένα, τα οποία ήταν ψίχουλα δηλ. 350 ευρώ για 45 μέρες! Οι αγρεργάτες μαχαιρώθηκαν από το «Νασίρ». Ο Καμάλ, ένας από τους αυτόπτες μάρτυρας, αγρεργάτης απλήρωτος ο ίδιος, που επικοινώνησε μαζί μας, προσήχθη στο Α.Τ. Βάρδας. Δεν μπορέσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί του ξανά» τονίζει η ΚΕΕΡΦΑ σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με την οργάνωση «το συνεργείο μετέφερε τις φράουλες στο συσκευαστήριο της Βαγγελάτος ΑΕ, γνωστή για την επίθεση με πυροβολισμούς στις 17 Απρίλη σε βάρος 30 αγρεργατών από το Μπαγκλαντές». «Η κυβέρνηση επιχείρησε να κλείσει την υπόθεση με διακηρύξεις ότι πρόκειται να αντιμετωπίσει το ζήτημα αλλά στη πράξη επιχείρησαν να επαναφέρουν το καθεστώς τρομοκρατίας απειλώντας με απελάσεις τους αγρεργάτες χωρίς χαρτιά, αφήνοντας τους απλήρωτους στο έλεος των τοπικών μηχανισμών εκμετάλλευσης και μη κατοχυρώνοντας την καταβολή των δεδουλευμένων» αναφέρει μεταξύ άλλων η ΚΕΕΡΦΑ.

By