Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μαξίμου καρφώνει Μανιτάκη – στηρίζει Ρουπακιώτη

Πάει για «καρατόμηση» 0 υπουργός Δημόσιας Διοίκησης – Δηλητηριώδεις διαρροές από το πρωθυπουργικό γραφείο

Panayiotis Tzamaros
Panayiotis Tzamaros

Σαφές μήνυμα για ασυνεννοησία μεταξύ Ρουπακιώτη-Μανιτάκη εκπέμπει το μέγαρο Μαξίμου, «καρφώνοντας» τον υπουργό Δημόσιας Διοίκησης Αντώνη Μανιτάκη.

Στελέχη του πρωθυπουργικού γραφείο μιλώντας στο thepaper.gr έπαιρναν θέση για την αντιπαράθεση των δύο υπουργών σε σχέση με την ρύθμιση για τους συμβασιούχους που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και ανάγκασε την κυβέρνηση να εκτεθεί αποσύροντας την σχετική διάταξη από το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

«Με τις συνεντεύξεις του, ο κ. Ρουπακιώτης καρφώνει τον κ. Μανιτάκη για έλλειμμα πρωτογενούς πληροφόρησης. Και αποδεικνύεται, ότι η υπόθεση της ρύθμισης είναι κρούσμα ασυνεννοησίας ανάμεσα σε δύο υπουργούς που τυχαίνει να είναι στο ίδιο κόμμα» έλεγαν πηγές πολύ κοντά στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Η τελευταία αυτή αναφορά είναι ευθεία βολή και κατά του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, καθώς το Μαξίμου φέρεται να εκτιμά ότι έπρεπε να υπάρχει καλύτερος συντονισμός από τον ένα εκ των εταίρων της τρικομματικής, στους υπουργούς που ο ίδιος έχει προτείνει για καίριες, μάλιστα, θέσεις. «Καρφιά» επεφύλασσαν και από το ΠΑΣΟΚ για τον κ. Μανιτάκη καθώς στελέχη της Ιπποκράτους άφηναν δηλητηριώδεις υπαινιγμούς τόσο για τους χειρισμούς του υπουργού, όσο και για την απουσία του χθες από το υπουργικό συμβούλιο. Άφηναν δε, να εννοηθεί ότι η ασθένεια του ήταν «διπλωματική».

By