Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Προαιρετική διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών προτείνει η Μ. Ρεπούση

 «Ξαναχτύπησε» η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ

repousi 1Τάραξε πάλι τα νερά η Μαρία Ρεπούση, βάζοντας, μετά τα θρησκευτικά, στο στόχαστρό της τα αρχαία ελληνικά, τα οποία χαρακτήρισε νεκρή γλώσσα. «Τα αρχαία ελληνικά χρειάζονται υποχρεωτικά μόνο για τα παιδιά που θα ακολουθήσουν κλασσικές σπουδές, ενώ για τα υπόλοιπα παιδιά θα έπρεπε να είναι προαιρετικά», ανέφερε κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ ζήτησε μείωση των ωρών διδασκαλίας τόσο των αρχαίων ελληνικών, όσο και των λατινικών στη Γ’ Λυκείου, υποστηρίζοντας ότι  νεκρές γλώσσες λέγονται οι γλώσσες που δε μιλιούνται και σε αυτές συγκαταλέγονται και τα αρχαία ελληνικά και τα λατινικά. «Τι θέλει τώρα η ελληνική Βουλή, να εξαιρέσει τα αρχαία ελληνικά από τις μη ομιλούμενες γλώσσες;» αναρωτήθηκε.

Με αφορμή δε, τις επιθέσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα για τις θέσεις της, είπε ότι το ελληνικό σχολείο πρέπει να είναι ουδετερόθρησκο, χαρακτήρισε εθνικολαϊκιστές τους επικριτές της και εμμέσως πλην σαφώς έστεψε τα βέλη της κατά του πρωθυπουργού για την συζήτηση που είχε με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, λέγοντας: «Να μην κλείνουμε το μάτι σε μητροπολίτες όταν μιλάμε για το σχολείο, για μικροπολιτικά παιχνίδια».

Διαφορετική άποψη για τις νεκρές γλώσσες, εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο οποίος απαντώντας στη Μ. Ρεπούση  διαχώρισε τα αρχαία ελληνικά από τα λατινικά. Σε ότι αφορά στην διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών, είπε πως 10 ώρες διδάσκονται αρχαία ελληνικά μόνο στην κατεύθυνση των ανθρωπιστικών σπουδών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By