Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μαριάς: «Να διεκδικήσουμε τις γερμανικές αποζημιώσεις»

Βρέθηκε στο Δίστομο

marias

Στο Δίστομο βρέθηκε ο επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες και Ευρωβουλευτής των ΑΝ.ΕΛ, καθηγητής Νότης Μαριάς, για να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, ο Νότης Μαριάς παρευρέθηκε στη Δοξολογία, παρακολούθησε τη μαθητική παρέλαση και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Ηρώων.

Μετά το τέλος των εκδηλώσεων, ο Νότης Μαριάς έκανε την εξής δήλωση:

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ στη μαρτυρική γη του Διστόμου, όπου σφαγιάστηκαν εκατοντάδες άντρες, γυναίκες και παιδιά από τα ναζιστικά στρατεύματα, προκειμένου να τιμήσουμε τους ήρωες, συμπατριώτες μας που αντιστάθηκαν στα χρόνια της κατοχής, δίνοντας ακόμη και τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας μας.

Η απαράμιλλη γενναιότητα του λαού μας και ο υπέρτατος αγώνας του για την υπεράσπιση της πατρίδας μας, αποδόθηκε με την φράση: “Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες”.

Συγχρόνως, η παρουσία μας σήμερα θέλει να σηματοδοτήσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αποφασιστικότητά μας να διεκδικήσουμε μέχρι τέλους και να πετύχουμε την άμεση καταβολή από τη Μέρκελ των γερμανικών αποζημιώσεων.

Μετά και την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ιταλίας καλούμε από εδώ από το Δίστομο τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου να δώσει άδεια για την εκτέλεση της αμετάκλητης απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς που δικαιώνει τα θύματα του Διστόμου.

Καθώς η ανάλγητη πολιτική των μνημονίων επιβουλεύεται την εθνική μας κυριαρχία, επιβάλλεται να προασπίσουμε τα δίκαια της πατρίδας μας και να αποτινάξουμε τον ζυγό της τρόικας και των ξένων τοκογλύφων δανειστών».

By