Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μαρούσι: Επισήμως σε λειτουργία τα κοινόχρηστα ποδήλατα

Η χρήση τους θα είναι δωρεάν για τους οικονομικά αδύναμους πολίτες

1Το Σύστημα Κοινόχρηστων Ποδηλάτων του δήμου Αμαρουσίου τίθεται από σήμερα, επίσημα στην διάθεση κατοίκων και επισκεπτών, μετά την ολοκλήρωση της πιλοτικής φάσης λειτουργίας του, η οποία ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2013.

 Στόχος του συστήματος αυτού, το οποίο χρηματοδοτείται μέσω του προγράμματος «Αστική Αναζωογόνηση 2012 – 2015» του Πράσινου Ταμείου, είναι να προωθηθεί η χρήση του ποδηλάτου ως μία εναλλακτική πρόταση αστικής μετακίνησης, φιλικής προς το περιβάλλον.
Οι πέντε από τους έξι σταθμούς εξυπηρέτησης, από όπου θα ενοικιάζονται συνολικά 70 ποδήλατα, βρίσκονται ήδη σε λειτουργία, ενώ ο σταθμός της πλατείας Αγίας Λαύρας θα τεθεί σε λειτουργία μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας. Οι υπόλοιποι σταθμοί, οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί σε χώρους όπου βρίσκονται σταθμοί ή στάσεις των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, βρίσκονται στις στάσεις ΗΣΑΠ Μαρούσι και Νερατζιώτισσα, στην πλατεία Ηρώων, στο δημαρχείο Αμαρουσίου και στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου.
Στην διάρκεια της πιλοτικής εφαρμογής του Συστήματος ελέγχθηκε στο σύνολό της η λειτουργία της υπηρεσίας, ολοκληρώθηκε το δίκτυο των σταθμών των ποδηλάτων με την ενεργοποίηση και του σημείου ενοικίασης στο σταθμό επιβίβασης «Νερατζιώτισσα», πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης και ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες τιμολόγησης της υπηρεσίας.

Οι χρήστες εγγράφονται ως συνδρομητές και με την χρήση της ειδικής μαγνητικής κάρτας με την ονομασία Cyclocard, η οποία φέρει προσωπικό κωδικό τύπου PIN, ταυτοποιούνται στους σταθμούς ενοικίασης ποδηλάτων, ώστε να μπορούν να «ξεκλειδώσουν» ένα από τα κοινόχρηστα ποδήλατα.
«Αξιοποιώντας τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία και μετά την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων διαδικασιών, είμαστε πλέον έτοιμοι να προσφέρουμε στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης μας ένα μέσο για τις μετακινήσεις τους εντός του αστικού ιστού, εναλλακτικό και φιλικό προς το περιβάλλον» δήλωσε ο δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης με την ευκαιρία της έναρξης της λειτουργίας του συστήματος.
«Το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων αποτελεί μέρος του προγράμματός μας για τη βελτίωση της κυκλοφοριακής εικόνας της πόλης μας, υπηρετεί τον ευρύτερο σχεδιασμό μας για μία πιο ανθρώπινη πόλη με σεβασμό προς τον πεζό, τον κάτοικο και το περιβάλλον. Θέλουμε όλους τους συμπολίτες μας να γίνουν συμμέτοχοι της νέας αυτής εμπειρίας στην πόλη μας για αυτό και εξασφαλίσαμε ειδικές εκπτώσεις για τους κατόχους Artemis Card και δωρεάν χρήση για τους αδύναμους συμπολίτες μας» υπογράμμισε ο κ Πατούλης.
Συγκεκριμένα, για τους κατόχους της Artemis Card, εξασφάλισε 50% έκπτωση σε οποιαδήποτε συνδρομή επιλέξουν, ενώ δωρεάν χρήση θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν οι αδύναμοι οικονομικά πολίτες του Αμαρουσίου, όσοι δηλαδή έχουν ετήσιο εισόδημα έως 6.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 20% για κάθε προστατευόμενο μέλος. Οι δικαιούχοι για να εγγραφούν θα πρέπει να προσκομίσουν στον Δήμο Αμαρουσίου τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

1. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
2. Αντίγραφο τελευταίου εκκαθαριστικού ΔΟΥ από το οποίο να προκύπτει το ετήσιο δηλωθέν εισόδημα του ενδιαφερομένου. Σε περίπτωση που δεν υποχρεούται σε υποβολή δήλωσης, ο ενδιαφερόμενος υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση σχετική με τη μη υποχρέωση υποβολής, θεωρημένη από την οικεία ΔΥΟ.

Οι κωδικοί που είχαν εκδοθεί για τους χρήστες του Συστήματος κατά την διάρκεια της περιόδου πιλοτικής εφαρμογής, απενεργοποιήθηκαν εχθές, Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014. Για την επανενεργοποίησή τους οι κάτοχοι μπορούν να επισκεφθούν από την ηλεκτρονική διεύθυνση http://maroussi.cyclopolis.gr/index.php/el/sign-up-register-el.

Η εγγραφή για τη χρήση της υπηρεσίας είναι εφικτή μέσω εγγραφής:

1. Στο κιόσκι κάθε σταθμού (απαραίτητη η χρεωστική ή πιστωτική κάρτα)
2. Μέσω υπολογιστή

Οι οδηγίες χρήσης, οι όροι καθώς και οι χρεώσεις της υπηρεσίας είναι διαθέσιμες στο διαδικτυακό τόπο http://maroussi.cyclopolis.gr/.

Για βοήθεια ή οποιαδήποτε πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο 215 2157994.
(Visited 1 times, 1 visits today)
By