Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μαστίγια για κάθε γούστο, α-λα ελληνικά!

Ένας επιχειρηματίας που… δίνει πόνο – Από το sex shop στην… έμπνευση – Χόμπι η κατασκευή μαστιγίων!

 

Πάνος ΣπουδαίαςΈχει σπουδάσει στην Αγγλία μάρκετινγκ και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού σε retail marketing. Κάποια χρόνια (όταν ακόμα οι αγελάδες ήταν παχιές) δούλεψε ως διαφημιστής και από το 2000 έχει μεσιτικό γραφείο. Η αγορά των ακινήτων όμως είναι νεκρή εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια και έτσι ο Πάνος έπρεπε να βρει κάτι να ασχολείται.

Κάτι που να του δίνει ευχαρίστηση, αλλά και κάποιο εισόδημα on the side. Και το βρήκε. Δεν το είχε φανταστεί τι θα ήταν, αλλά όταν αυτό ήρθε στην πόρτα του, δεν είπε όχι. Τον συναντήσαμε στο απίστευτα καλόγουστο cozy σπίτι του, το οποίο είναι και το εργαστήρι του όποτε υπάρχουν πολλά δέρματα, εργαλεία κοπής και λείανσης, καρφιά, κατσαβίδια, βίδες και διακοσμητικά καρφιά.

Ερ. Πως ξεκίνησε η ενασχόλησή σας με αυτό το χώρο;

Η αρχή έγινε κάπου στα πρώτα χρόνια της «κρίσης». Μια κοπελίτσα μου ζήτησε ένα μαστίγιο για να παίξουμε. Πήγα σε ένα Sex Shop και μέσα από την ελάχιστη ποικιλία βρήκα μία σαχλαμάρα που κόστιζε 40 ευρώ. Ήταν ένα μικρό κακοφτιαγμένο μαστίγιο το οποίο τελικά πήρα διότι δεν είχα πολλές επιλογές. Ήταν ένα μαστίγιο «παραγωγής» (όπως όλα στα Sex Shop) και όχι φτιαγμένο με μεράκι. Είπα λοιπόν μέσα μου, “ρε γαμώτο, εγώ σίγουρα θα μπορούσα να το φτιάξω καλύτερο”.

Όπως το είπα έτσι και το ξέχασα. Μετά από 6 μήνες όμως, όταν η δουλεία είχε πέσει πάρα πολύ, αποφάσισα να φτιάξω το πρώτο μου μαστίγιο. Η αλήθεια είναι ότι εκείνο δεν είχε καμία σχέση σε εμφάνιση και ποιότητα με αυτά που φτιάχνω πλέον αλλά ακόμα και εκείνο το πρώτο ήταν καλύτερο από αυτό που αναγκάστηκα να αγοράσω σε εκείνο το Sex Shop.

Έχω όμως και ένα πρόβλημα. Είμαι τελειομανης και καθώς τότε (καλώς ή κακώς) είχα άπλετο χρόνο, αφιέρωσα άπειρες ώρες στο ιντερνετ ψάχνοντας τα μυστικά αυτής της Taboo τέχνης. Δυστυχώς βρήκα πολύ λίγα πράγματα και έτσι άρχισα να πειραματίζομαι. Αυτή τη στιγμή λοιπόν μπορώ να περιαυτολογήσω λέγοντας ότι τα Flogger που φτιάχνω είναι απολύτως ποιοτικά εφάμιλλα με αυτά των μεγάλων διεθνών Flogger makers. Πλέον τοποθετώ εσωτερικές βίδες και εξωτερικά καρφιά για μέγιστη σταθερότητα και αντοχή. Επίσης έχω βελτιώσει το ζύγισμα της λαβής κάνοντάς τα lead weighted – δηλαδή τρυπημένα και γεμισμένα με κατάλληλη ποσότητα μολυβιού για να είναι ισοζυγισμένα ακριβώς κάτω από τον «λαιμό», δηλαδή εκεί που συνήθως τα πιάνουμε.

Καθώς βελτίωνα την τεχνική μου, ήθελα να κάνω και πιο περίπλοκο τον διάκοσμο. Ψάχνοντας όμως στην Αθήνα για διακοσμητικά καρφιά συνειδητοποίησα ότι υπάρχουν ελάχιστα κι έτσι αφιέρωσα για άλλη μία φορά δεκάδες ώρες στο Ίντερνετ και πλέον έχω την μεγαλύτερη (πιστεύω) ιδιωτική συλλογή με πάνω από 130 διαφορετικά είδη διακοσμητικών καρφιών. Το ίδιο ισχύει και για τα μεγάλα διακοσμητικά που τοποθετούνται στο πίσω μέρος της λαβής. Από αυτά έχω πάνω από 100 είδη για να διαλέξει κανείς.

Ερ: Έμπνευση από που αντλείτε;

Για μένα η κατασκευή των Floggers είναι κάτι σαν να κάνω styling σε μια κούκλα. Καλούμαι να ντύσω μια ξύλινη κούκλα- να της βάλω πανέμορφα ρούχα ώστε να δείχνει υπέροχη.

Την κατασκευή μαστιγίων την έχω ως χόμπι. Κάθε μεγάλο μαστίγιο χρειάζεται περισσότερες από 12 ώρες συγκεντρωμένης δουλειάς, όμως δεν μπορώ να φτιάξω κάποιο τμήμα του μαστιγίου αν δεν νιώθω καλλιτεχνικό οίστρο. Έτσι, αν δεν υπάρχει έμπνευση το έχω εκεί να κάθεται και το βλέπω μέχρι να με πιάσει όρεξη. Έτσι, κάθε μαστίγιο που φτιάχνω είναι μοναδικό και σίγουρα δεν υπάρχει όμοιο του σε ολόκληρο τον πλανήτη και αυτό το βάζω στοίχημα και θα το ελέγξω όταν μία μέρα μαζευτούμε όλοι οι toymakers στην Αθηνά και κάνουμε μια έκθεση.

Ο Πάνος Σπουδαίας έχει γεννηθεί στην Αθηνά στις 13 Απριλίου του 1968 και είναι ένας από τους δύο μαστιγοποιούς που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με πελατεία απ’ όλη τη χώρα. Περισσότερες πληροφορίες για τον Πάνο Σπουδαία, καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό για τη δουλειά του μπορείτε να βρείτε στο Facebook.

http://www.facebook.com/panos.spoudeas?ref=ts&fref=ts

Τί κοιτάμε όταν επιλέγουμε ένα Flogger

Τι αίσθηση θέλουμε να έχει το μαστίγιο: Περισσότερο Thud ή πιο πολύ Sting; Για να το κρίνουμε αυτό, εξετάζουμε τον όγκο (volume) και το φάρδος των ουρών, καθώς και το είδος του υλικού από το οποίο αποτελούνται οι ουρές.

Πόσο ανθεκτικές είναι οι ουρές.

Το μαστίγιο είναι ζυγισμένο και σε ποιο σημείο είναι το κέντρο βάρους του.

Το πάχος, και το μήκος του χερουλιού μας βολεύει;

Έχει το κατάλληλο μήκος ουρών για την χρήση που το θέλουμε;

Έχει την αίσθηση του «σταθερού Flogger» ή μήπως δίνει την αίσθηση ότι μετά από πολλή χρήση θα μας «μείνει στα χέρια»
Στην αρχή των ουρών (λαιμός του Flogger) είναι καλό εκτός από διακοσμητικά καρφιά να υπάρχουν και εσωτερικές βίδες που προσδίδουν την μέγιστη αντοχή και σταθερότητα σε ένα μαστίγιο.

Τέλος εξετάζουμε προσεχτικά το φλογκερ δοκιμάζοντας το επάνω μας, αλλά και κάνοντας κινήσεις στον αέρα με αυτό για να διαπιστώσουμε εάν το νιώθουμε καλά σε σχέση με τον σωματοτυπο μας.

Eτοιμοπαραδοτο ή κατά παραγγελιά;

Πλεονεκτήματα των «έτοιμων»

Έχουμε μπροστά μας το «τελικό προϊόν » για να κρίνουμε την εμφάνιση και να το δοκιμάσουμε

Είναι συνήθως αρκετά πιο φτηνά

Μειονεκτήματα «έτοιμων»

Είναι συνήθως φτιαγμένα για «μέση χρήση» και για τον «μέσο χρηστή» και όχι προσαρμοσμένα στις ανάγκες μας.

Πλεονεκτήματα των «κατά παραγγελιά»

Σχεδίαση του Flogger ανάλογα με τις ανάγκες-επιθυμίες μας.
Μπορούμε να επιλέξουμε το υλικό, το μήκος και τον όγκο των ουρών, το χρώμα, το σχέδιο το μήκος και το πάχος του χερουλιού, το ζύγισμα στο σημείο που επιθυμούμε.

Μειονεκτήματα των «κατά παραγγελιά»

Δεν έχουμε το τελικό προϊόν στα χέρια μας (πριν το πληρώσουμε η δώσουμε προκαταβολή) για να το ελέγξουμε, άρα εξαρτόμαστε από την ικανότητα του μαστιγοποιού να μας το φτιάξει ακριβώς όπως το ζητήσαμε.

Είναι αρκετά πιο ακριβά.

[custom_gallery id=»5418″]

 

 

 

Ακολουθεί εκτενές άρθρο του Πάνου Σπουδαία με ότι χρειάζεται να γνωρίζουμε για τα Floggers.

 

Τι πρέπει να ξέρουμε και τι πρέπει να προσέχουμε όταν επιλέγουμε ένα μαστίγιο με πολλές ουρές (Flogger)

 

Του Πάνου Σπουδαία

 

Τα μαστίγια με πολλές ουρές είναι μια από τις βασικές απολαύσεις κάθε κυριαρχικου/ης και κάθε υποτακτικης/ου.

Ιδανικά θα θέλαμε να είχαμε πολλά μαστίγια , το κάθε ένα για διαφορετική χρήση, επειδή όμως τα άτιμα (τα καλά) κοστίζουν, εάν αποφασίσουμε να δώσουμε τα σκληροδουλεμενα χρήματα μας, τουλάχιστον να τα ξοδέψουμε στο καλύτερο δυνατόν μαστίγιο που μπορούμε να αγοράσουμε με αυτά.

Γενικές και ειδικές πληροφορίες για τα μαστίγια με πολλές ουρές (Floggers)

Τα μαστίγια που έχουν από 20 ουρές και κάτω τείνουν να λέγονται “Cats”. Αυτά με πιο πολλές ουρές λέγονται συνήθως «Floggers».

Τα πιο συνηθισμένα και τα πιο δημοφιλή είναι αυτά που έχουν ουρές (Falls η Tails στα Αγγλικά) από δέρμα ζώου, συνήθως μοσχάρι αλλά και από αλλά ζώα όπως ταύρο, ελάφι, βουβάλι, βίσονα, καγκουρό, ελέφαντα, καρχαρία κλπ.

Μοσχάρι

Το πιο συνηθισμένο δέρμα σε floggers είναι το μοσχάρι καθώς υπάρχει σε αφθονία είναι σχετικά φθηνό και αποτελεί πολύ καλή επιλογή για γενικής χρήσης Flogger. Θα το βρούμε και με «πέτσα» αλλά και σε καστόρι. Το καστόρινο δέρμα είναι απλά το δέρμα του μοσχαριού χωρίς τις τρίχες του ζώου και χωρίς την εξωτερική πέτσα που καλύπτει το εσωτερικό δέρμα, έτσι είναι «απαλό» και από τις 2 μεριές.

Όταν επιλέγουμε μαστίγιο καστόρινο καλό είναι να ελέγχουμε την «ελαστικότητα» του και το πόσο λεπτό είναι (στις ουρές) . Όλα τα δέρματα έχουν κάποια ελαστικότητα και αυτή είναι και η μαγεία αυτού του υπέροχου «φυσικού» υλικού. Όμως, εάν τεντώσουμε μια ουρά και αφήνοντας την «εκσφενδονιστεί» με ανάλογο τρόπο όπως όταν τεντώνουμε στα χέρια μας ένα λάστιχο, τότε αφήνουμε το συγκεκριμένο Flogger στην θέση του και προχωράμε στην επόμενη επιλογή.

Τα καστόρινα μαστίγια είναι “sensual” όταν τα χειριζόμαστε απαλά, αλλά ανάλογα με το πάχος και την επεξεργασία που έχει υποστεί το δέρμα για να γίνει καστόρινο μπορούν να δώσουν έως πολύ Thud (“βαρύς πόνος”) αλλά και λίγο Sting (“τσιμπητος πόνος”) ιδιαίτερα δε εάν οι ουρές είναι λίγες και λεπτές.

Τα δέρματα μοσχαριού με πέτσα είναι πιο «έντονα» κατά την χρήση και μαζί με την ηλικία του ζώου (όσο πιο γερασμένο, τόσο πιο σκληρό) αυτό που προσδίδει στο δερμάτινο μαστίγιο την «αίσθηση» που έχει στο χτύπημα είναι η επεξεργασία του δέρματος, πέραν της βαφής. Τα δέρματα που έχουν υποστεί έντονη επεξεργασία και τείνουν να έχουν μια «πλαστική» αδιαβροχοποιημένη αίσθηση όταν τα ακουμπάμε, είναι ακατάλληλα για Floggers. Βέβαια κατ’ ουσία τίποτε δεν είναι ακατάλληλο καθώς μπορεί καποια/ιος να θέλει να την/τον χτυπάνε με τηγάνι…Περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα.

Άλλά δέρματα

  • Βουβάλι: Είναι επίσης ένα δέρμα σε σχετική αφθονία και «κοντινό» στο μοσχάρι όποτε και χρησιμοποιείται συχνά σε Floggers.
  • Ελάφι: Είναι ένα σχετικά απαλό δέρμα “sensual” στην αφή και στη χρήση.
  • Κανγκουρω: Είναι ένα εξαίρετο δέρμα για μαστίγια «μιας ουράς» (whips) αλλά και για Floggers. Είναι λεπτό, αλλά πολύ δυνατό και ανθεκτικό, κομμένο σε λεπτές λωρίδες δίνει πολύ «τσιμπητο πόνο» εάν χρησιμοποιηθεί έντονα.
  • Ταύρος: συνήθως χρησιμοποιείται για φλογκερς που βγάζουν «βαρύ πόνο» (Thud).
  • Ελέφαντας: Θεωρείται από τα πιο σκληρά δέρματα ζωών με ιδιαίτερη αίσθηση.
    Τους επόμενους μήνες πιθανόν να έχω στα χέρια μου ένα δέρμα ελέφαντα, το οποίο είναι εγκεκριμένη παραγωγή δερμάτων από την αφρικάνικη κυβέρνηση,  καθώς το συγκεκριμένο δέρμα έχει περιορισμούς στη διακίνηση για λόγους έλεγχου του πληθυσμού των ζωών. Δυστυχώς οι ελέφαντες αν και είναι πανέμορφα και υπέροχα ζώα είναι και επικίνδυνα και προκαλούν πολλούς θανάτους στους κάτοικους των αγροτικών περιοχών, οπότε με αυτόν τον τρόπο ελέγχεται η εξάπλωση των ζωών.

Τί να αποφύγετε: Εάν βρείτε μαστίγια με ουρές από δέρμα σκληρό συνήθως μαύρο σε χρώμα και εμποτισμένο με πολύ λαδί και χημικά (έχει την αίσθηση του σκληρού λάστιχου) βεβαιωθείτε ότι γωνίες που έχουν οι ουρές έχουν «λειανθεί» αλλιώς μπορούν να κόψουν δέρμα.

Άλλά υλικά

  • Λάστιχο: Πρόκειται για υλικό αρκετά έντονο στην αίσθηση που προτιμάται συνήθως από προχωρημένους χρηστές. Δίνει το μάξιμουμ της απόδοσης με το μίνιμουμ της προσπάθειας.
  • Νάιλον-Δερματίνη: Ανάλογα με τον τρόπο που είναι φτιαγμένο ένα Flogger από νάιλον, αναλόγως πόσο φαρδιές είναι οι ουρές του, αλλά και πόσο όγκο πιάνουν όλες μαζί, το νάιλον μπορεί να μας δώσει από πολύ έντονο Sting έως και αρκετό Thud .

Περί… πόνου

Thud είναι ο πόνος που τον νιώθουμε βαρύ, σαν τον πόνο που προκαλεί μια ξύλινη σανιδά κοπής ψωμιού.

Sting είναι ο «τσιμπητος πόνος» αυτός που προκαλεί ένα πλαστικό λεπτό σχοινί απλώματος ρούχων.

Εάν θέλουμε Thud είναι καλύτερο να επιλέξουμε πολλές και φαρδιές ουρές. Το σύνηθες μέγεθος των ουρών των φλογκερς είναι ½ ίντσα η 1.27 cm.

Εάν θέλουμε Sting πηγαίνουμε προς λιγότερες ουρές και αυτό ενισχύεται περισσότερο εάν οι ουρές είναι λεπτές. Όταν έχουμε λεπτές ουρές θα πρέπει το δέρμα να είναι ανθεκτικό και καλό είναι να το ελέγξουμε τραβώντας το πριν το αγοράσουμε.  Σύνηθες μέγεθος λεπτών ουρών είναι τα 6 με 8 mm.
Πρέπει να θυμόμαστε πάντως ότι οι λεπτές ουρές είναι συνήθως πιο δύσκολο να «ελεγχθούν» όσον αφορά την τροχιά τους σε σχέση με τις πιο φαρδιές.

Καλό είναι (εάν είναι επιτρεπτό) να δοκιμάζουμε το Flogger χτυπώντας επάνω μας (όχι σε γυμνό μπράτσο) με διαφορετική δύναμη, καθώς το κάθε δέρμα συμπεριφέρεται διαφορετικά ανάλογα την επιτάχυνση που προσδίδουμε στο χτύπημα. Εδώ αποκτά σημασία και η Φυσική: Δύναμη (Force) = Μάζα (mass) Χ Επιτάχυνση (acceleration).

Εάν ένα φλογκερ είναι πολύ stingy μπορείτε να αφαιρέσετε λίγο από το sting του εάν στρογγυλέψετε τις δυο γωνίες της κάθε ουράς χρησιμοποιώντας ένα ψαλίδι. Αντίθετα εάν κόψετε το τελείωμα της κάθε ουράς σε «μυτερό σχήμα» θα ενισχύσετε το sting του.

 

Περί Μεγέθους

Τα μεγέθη στα οποία αναφέρομαι εδώ είναι ενδεικτικά, καθώς τα Floggers μπορεί να παρεκκλίνουν από αυτά, ανάλογα με το τι επιθυμεί ο κάθε μαστιγοποιός και ο χρηστής.

Μακριές ή κόντες ουρές;

Αυτό είναι καθαρά θέμα προτίμησης. Όσο πιο κόντες είναι οι ουρές (από 20 έως 35-40 cm) η χρήση τους είναι για «κοντινή επαφή» Οι Μακριές ουρές (45 έως 60 cm ) είναι κατάλληλες για μαστίγωμα από κάποια απόσταση.

Καλό θα είναι βέβαια να επιλέγουμε μήκος ουρών και χερουλιού ανάλογα με τον σωματοτυπο μας. Δώστε σε έναν μικροκαμωμένο άνθρωπο το Flogger ενός μεγαλόσωμου (30cm χερούλι με 60 cm ουρές) και μπορεί (και λεω μπορεί διότι έμπειροι χρηστές έχουν πλέον την ικανότητα να χειρίζονται μεγαλύτερα μαστίγια χωρίς προβλήματα) να δυσκολευτεί να έχει την απόδοση που θα ήθελε. Δώστε στον ίδιο άνθρωπο 21 cm χερούλι με 45 cm ουρές και μπορεί να σας κάνει «παπάδες»…

Ένας «μπουσουλάς» είναι να επιλέγουμε μαστίγιο όχι μεγαλύτερο από το συνολικό μήκος του χεριού μας (παλάμη + μπράτσο).

Ισοζυγισμένα (balanced) Floggers

Τα ελαφριά Floggers δεν έχουν την ανάγκη ισοζυγισματος καθώς το χαμηλό βάρος του δεν μας δυσκολεύει πολύ στον χειρισμό. Τα βαριά Floggers όμως (μεγάλος όγκος ουρών) έχουν την ανάγκη ισοζυγισματος καθώς οι βαριές ουρές τείνουν να τραβάνε το μαστίγιο προς τα κάτω (μια τάση να φύγει από τα χέρια μας δηλαδή) αναγκάζοντας μας εκτός από την πίεση που ασκούμε για να κρατάμε το βάρος του να ασκούμε πίεση με τα πάνω δάχτυλα για να το κρατάμε. Μακρά χρήση ενός κακοζυγισμένου μαστίγιου δύναται να μας προκαλέσει προβλήματα στον καρπό.

Το καλό ζύγισμα επιτυγχάνεται προσθέτοντας το κατάλληλο βάρος στο χερούλι κατά την κατασκευή του Flogger.

Στο σημείο που έχουμε ισοζυγίσει το φλογκερ μπορούμε να κρατήσουμε το φλογκερ στον αέρα, παράλληλα με το έδαφος κρατώντας το απλώς με το ένα μας δάχτυλο ακριβώς κάτω από το σημείο ισοζυγισματος. (με αυτόν τον τρόπο τσεκάρουμε το ζύγισμα ενός φλογκερ)

Εάν αγοράσουμε (η έχουμε) ένα φλογκερ και θέλουμε να φέρουμε το κέντρο βάρους πιο κοντά σε εμάς (σε σχέση με τις ουρές) μπορούμε να κόψουμε λίγο από το μήκος των ουρών – αρχίζουμε κόβοντας ένα cm από κάθε ουρά, και μετά ελέγχουμε το ζύγισμα πιάνοντας το μαστίγιο και εάν θέλουμε κόβουμε κι άλλο ένα cm, τσεκάρουμε ξανά κλπ.

Προσοχή: Σε ένα βαρύ Flogger που δεν έχει προστεθεί καθόλου έξτρα βάρος στο χερούλι, θα χρειαστεί να κόψουμε πολύ από το μήκος των ουρών για να το ισοζυγίσουμε κι έτσι κινδυνεύουμε να καταλήξουμε με ένα πολύ κοντό για τις ανάγκες μας ισοζυγισμένο φλογκερ. Εναλλακτική λοιπόν του να κόψουμε τις ουρές είναι να καρφώσουμε-κολλήσουμε ένα διακοσμητικό (κατάλληλο σε βάρος) βαρίδι στο πίσω μέρος του χερουλιού.

Χοντρό χερούλι ή λεπτό χερούλι;

Αυτό είναι θέμα προσωπικής προτίμησης. Άλλοι νιώθουν καλύτερα να χειρίζονται Floggers με χοντρά χερούλια άλλοι με πιο λεπτά. Βέβαια αρκετή σημασία έχει και η «αισθητική» της εμφάνισης του φλογκερ. Ένα φλογκερ με πολλές ουρές και λεπτό χερούλι θα δείχνει «αδύναμο» στην εμφάνιση σε σχέση με ένα που έχει το κατάλληλο πάχος για να «συνοδεύει» εμφανισιακά τις ουρές. Το ίδιο «άκομψο» αποτέλεσμα θα έχει εάν ένα Flogger με λίγες ουρές (για να είναι πιο stingy) που όμως θα έχει χοντρό χερούλι.

Κοντό η μακρύ χερούλι;

Αυτό και πάλι είναι θέμα προσωπικής προτίμησης. Όπως είπαμε και πιο πριν μπορούμε να έχουμε ένα κοντό (αλλά πιο βαρύ) ισοζυγισμένο μαστίγιο ή ένα πιο μακρύ (και πιο ελαφρύ) ισοζυγισμένο μαστίγιο. Μια καλή αναλογία είναι περίπου 2 ουρές προς 1 χερούλι. Τα φλογκερς που φτιάχνω σύμφωνα με τις δικές μου προτιμήσεις έχουν 24 cm χερούλι με 53 cm ουρές και τελική διάμετρο χερουλιού γύρω στα 2,5mm με 2,8mm ανάλογα με το πάχος του υλικού που «ντύνει» το χερούλι.

 

 

By