Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μαχαίρας: Για να υπάρχει εσωκομματική δημοκρατία πρέπει να υπάρχει κόμμα

«Ο Ψαριανός διεγράφη γιατί δεν έβαλε την υπογραφή του στην πρόταση της ΔΗΜΑΡ για δημοψήφισμα»

xristos maxairas

Δεν συμμερίζεται την άποψη ότι «η ΔΗΜΑΡ οδηγείται στην παρακμή» ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Χρήστος Μαχαίρας ο οποίος σε δηλώσεις του στο ΒΗΜΑ FM υπερασπίστηκε την απόφαση του Προέδρου Φώτη Κουβέλη να διαγράψει τον Γρηγόρη Ψαριανό, υπενθυμίζοντας «τη μακρά περίοδο διαφοροποιήσεων» του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή και επεσήμανε την ανάγκη προστασίας της συλλογικότητας του κόμματος.

Συγκεκριμένα σχολιάζοντας τη διαγραφή του Γρηγόρη Ψαριανού αλλά και την αποχώρηση της Κατερίνας Μάρκου ανέφερε χαρακτηριστικά:«Σεβόμαστε τη διαφορετική άποψη. Για να υπάρχει όμως εσωκομματική δημοκρατία, πρέπει να υπάρχει κόμμα, δηλαδή συλλογικότητα. Και αυτή τη συλλογικότητα είμαστε υποχρεωμένοι να την προστατεύουμε. Είναι άλλο όμως η ΔΗΜΑΡ, στην οποία όντως δεν προβλέπονται διαγραφές και άλλο η Κοινοβουλευτική Ομάδα, όπου είναι απόλυτη προνομία του κάθε προέδρου, να θέσει εκτός των ταξεών της βουλευτή».

Σύμφωνα με τον κ. Μαχαίρα η αιτία της διαγραφής έγκειται στο γεγονός ότι «ο κ. Ψαριανός δεν θέλησε να βάλει την υπογραφή του στην πρόταση της ΔΗΜΑΡ για δημοψήφισμα, διαφοροποιούμενος μόνο αυτός και η κυρία Μάρκου, η οποία αποχώρησε».

Πάντως δεν αποδέχθηκε την εκτίμηση πως «ή είναι στραβός ο γυαλός ή στραβά αρμενίζει η ηγεσία του κόμματος» καθώς, όπως επεσήμανε, μετά το συντριπτικό εκλογικό πλήγμα που υπέστη η ΔΗΜΑΡ, ο μόνος τρόπος είναι να απευθυνθεί στα μέλη της για να αποφασίσουν τη γραμμή που θα ακολουθήσει.

By