Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μαϊμού πτυχία σε εποπτικό φορέα (;)

Ακούγεται πως σε θεσμικό φορέα του Δημόσιου (και μάλιστα εποπτικό) που ανήκει διοικητικά σε παραγωγικό υπουργείο, έχουν εντοπιστεί πάνω από 50 πτυχία «μαϊμού»

 Του Αντώνη Τάντουλου

erotikmatikoΤο ότι στην Ελλάδα «ότι δηλώσεις είσαι» είναι γνωστό, όπως γνωστό είναι -για να μην πούμε πασίγνωστο- πως χιλιάδες δημόσιοι λειτουργοί αποφεύγουν συστηματικά να ακουμπάνε… μπανάνες δίπλα στον τοίχο με τα πτυχία τους.

Όταν, όμως, ακούγεται πως σε θεσμικό φορέα του Δημόσιου (και μάλιστα εποπτικό) που ανήκει διοικητικά σε παραγωγικό υπουργείο, έχουν εντοπιστεί πάνω από 50 πτυχία «μαϊμού» τότε το πράγμα αλλάζει.

Γιατί πολύ απλά έχουμε να κάνουμε με νευραλγικές θέσεις που χειρίζονται πολύπλοκα τεχνικά οικονομικά ζητήματα και όπως γίνεται εύκολα κατανοητό τέτοιοι χειρισμοί δεν μπορούν να γίνουν από «μαϊμού» τεχνοκράτες.

Για να μην πούμε πως οι άνθρωποι αυτοί είναι συν τοις άλλοις και επικίνδυνοι και έχουμε τα τελευταία χρόνια ουκ ολίγα παραδείγματα άστοχων χειρισμών οικονομικού χαρακτήρα, που οδήγησαν τελικά σε ακόμη χειρότερα αποτελέσματα για τον ελληνικό λαό.

Ακούγεται λοιπόν πως στον εν λόγω θεσμικό φορέα έχει πέσει πανικός και η ανησυχία είναι πλέον έκδηλη δια γυμνού οφθαλμού. Και δεν είναι μόνο η ηθική διάσταση του θέματος αλλά και η άλλη…

(Visited 1 times, 1 visits today)
By