Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Στον Εισαγγελέα οι ατασθαλίες στον ΟΚΑΝΑ

Φουντώνει η κόντρα μεταξύ της υφυπουργού Υγείας και της προέδρου του Οργανισμού, Μένης Μαλλιώρη  

zeta makri

Στον Εισαγγελέα και στον γενικό επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή αποστέλλει η υφυπουργός Υγείας, Ζέτα Μακρή τρεις «αμαρτωλούς» φακέλους που αφορούν στη διοίκηση του ΟΚΑΝΑ επί της θητείας της κ. Μένης Μαλλιώρη.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα η αρμόδια υφυπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, στον ΟΚΑΝΑ βρέθηκε έλλειμμα ύψους 1,8 εκατ. έως 3,5 εκατ ευρώ τα οποία προορίζονταν για τα Κέντρα Πρόληψης, ποσό για το οποίο η πρόεδρος του Οργανισμού δεν μπόρεσε να δώσει εξηγήσεις.

«Κάνεις δεν έχει εικόνα που έχουν διατεθεί αυτά τα χρήματα, δεν υπάρχουν παραστατικά για τις κινήσεις των ποσών», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, η υφυπουργός υπογράμμισε ότι η οικονομική «μαύρη τρύπα» είχε εντοπιστεί προ καιρού και όταν ενημερώθηκε η κ. Μαλλιώρη υπέβαλλε την παραίτηση της. Ωστόσο, η παραίτηση δεν έγινε δεκτή διότι, όπως εξήγησε, «η ηγεσία του υπουργείου έκρινε ότι ο έλεγχος έπρεπε να συνεχιστεί παρούσης της ελεγχόμενης προέδρου».

Ανάλογο έλλειμμα εντοπίστηκε και στην υλοποίηση προγράμματος με το ΚΕΕΛΠΝΟ για τη δημιουργία Μονάδων Απεξάρτησης του ΟΚΑΝΑ σε όλη τη χώρα. Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ο Οργανισμός έλαβε από το ΚΕΕΛΠΝΟ σε πρώτη φάση 10 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια προέβη σε μονομερή τροποποίηση της σύμβασης.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ κατήγγειλε τη σύμβαση, ενώ παράλληλα ζήτησε από λογιστικό έλεγχο για τα χρήματα. Ωστόσο, σύμφωνα με την κ. Μακρή, η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ δεν μπόρεσε να αιτιολογήσει που είχε «χαθεί» το ήμισυ του ποσού, ύψους 5 εκατ ευρώ.

Επιπροσθέτως, η κ. Μακρή κατήγγειλε ότι για περίπου ένα έτος, οι χρήστες ελάμβαναν ένα σκεύασμα για το οποίο η πρόεδρος του Οργανισμού ήγειρε θέμα ασφαλείας σε εμπιστευτική αλληλογραφία που είχαν, κι ενώ η ίδια είχε προβεί σε παραγγελίες από το 2012.

Τέλος, υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες ότι η κ. Μαλλιώρη προχώρησε σε επικίνδυνες αλλαγές της φαρμακοτεχνικής δομής της βουπρενορφίνης, του υποκατάστατου που δίδονταν στους χρήστες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By