Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό των ληστών με τα καλάσνικοφ

Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό των ληστών χρησιμοποιούνται και ελικόπτερα της ΕΛΑΣ

fosphotos.com | Angeliki Panagiotou
fosphotos.com | Angeliki Panagiotou

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη, η οποία επεκτείνεται στα όρια της Βοιωτίας, της Αττικής και της Εύβοιας, για τον εντοπισμό και την σύλληψη των ληστών που μετείχαν σε δυο ληστείες που έγιναν σε διάστημα 10 λεπτών το μεσημέρι.

Παρά το γεγονός ότι στην περιοχή έγιναν και πτήσεις ελικόπτερου της ΕΛΑΣ, αλλά και ότι έχουν μεταφερθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί οι ληστές, οι οποίοι αντάλλαξαν πυροβολισμούς με τους αστυνομικούς που τους ακολουθούσαν, λίγο πριν εγκαταλείψουν το όχημά τους στα Οινόφυτα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι τουλάχιστον δύο άνδρες, ο ένας εκ των οποίων κρατούσε Καλάσνικοφ και ο δεύτερος βαριοπούλα, μπήκαν σε πρατήριο τσιγάρων στη Θήβα και απειλώντας με τα όπλα πήραν 2.000 έως 3.000 ευρώ.

Λίγο πριν φτάσει η αστυνομία, μετά από 10 λεπτά, μπήκαν σε άλλη επιχείρηση που είχε υλικά ανακύκλωσης, απ” όπου πήραν περίπου 3.000 ευρώ και διέφυγαν με ένα λευκό ΙΧ μάρκας Χιουντάι, το οποίο είχε κλαπεί στις 10 Ιουνίου από την περιοχή της Νέας Σμύρνης, Αττικής. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας φορούσαν πράσινες φόρμες παραλλαγής και κουκούλες.

Αμέσως άρχισε ανθρωποκυνηγητό από τους αστυνομικούς οι οποίοι λίγο αργότερα εντόπισαν το αυτοκίνητο κοντά στα Οινόφυτα.

Στην προσπάθειά τους να τους πλησιάσουν και να τους ακινητοποιήσουν, οι αστυνομικοί δέχθηκαν πυροβολισμούς στους οποίους απάντησαν, χωρίς όμως να μπορέσουν να σταματήσουν τους ληστές.

Λίγο αργότερα, εντόπισαν το αυτοκίνητό εγκαταλειμμένο στα Οινόφυτα χωρίς όμως να έχουν διευκρινίσει με τι τρόπο διέφυγαν οι «τουλάχιστον δύο ληστές» σύμφωνα με την αστυνομία.

Στην περιοχή έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ με τη βοήθεια ελικοπτέρου που πετούσε πάνω από την περιοχή προσπαθούσαν να εντοπίσουν τα ίχνη τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ληστές, εγκαταλείποντας το ένα αυτοκίνητο, διέφυγαν με ένα λευκό βαν το οποίο εγκατέλειψαν στη συνέχεια για να απομακρυνθούν πεζοί.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί μέχρι στιγμής αποφεύγουν να επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες για το δεύτερο αυτοκίνητο και έχουν επικεντρώσει τις έρευνες στο τρίγωνο Οινόη-Οινόφυτα-Σχηματάρι, καθώς πιστεύουν ότι δεν έχουν απομακρυνθεί οι ληστές από τη συγκεκριμένη περιοχή.

By