Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων κατέσχεσε το λιμενικό

Το πλοίο ανέπτυξε ταχύτητα στην προσπάθεια διαφυγής του ελέγχου του λιμενικού, τελικά όμως ακινητοποιήθηκε και το πλήρωμά του θα προσαχθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Ζακύνθου

limeniko638_081113

Μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων, έπειτα από επιχείρηση στη θαλάσσια περιοχή δυτικά των ακτών της Πελοποννήσου, κατέσχεσε το Λιμενικό Σώμα.

Πλωτό περιπολικό αξιοποιώντας εναέρια παρατήρηση αεροσκάφους της Ισλανδικής Ακτοφυλακής που επιχειρεί στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ποσειδών – Θαλάσσια Σύνορα 2014», εντόπισε ύποπτο πλοίο σε απόσταση πέντε ναυτικών μιλίων από τις δυτικές ακτές Πελοποννήσου, το οποίο στη θέα του, ανέπτυξε ταχύτητα για να διαφύγει τον έλεγχο.

Μετά από συνεχή καταδίωξη και με τη συνδρομή περαιτέρω πλωτών περιπολικών σκαφών, το εν λόγω πλοίο ακινητοποιήθηκε και ομάδα των λιμενικών που επιβιβάστηκε σε αυτό, διαπίστωσε ότι μετέφερε μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων στα αμπάρια του.

Μετά από εντολή του Εισαγγελέα Ζακύνθου, το ύποπτο σκάφος οδηγήθηκε στο λιμένα Ζακύνθου, όπου και κατασχέθηκε με το φορτίο λαθραίων τσιγάρων που μετέφερε.

Το εξαμελές πλήρωμά του συνελήφθη και θα προσαχθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Ζακύνθου κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

By