Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μεγάλο ενδιαφέρον επενδυτών για τις κυπριακές αερογραμμές

Ανάμεσα στους αερομεταφορείς που έχουν δείξει ενδιαφέρον για τις Κυπριακές Αερογραμμές είναι εταιρείες από τη Ρωσία, τον Λίβανο, το Ισραήλ, τον Αραβικό Κόλπο, αλλά και την Κίνα

cyprus airway2

Αεροπορικές εταιρείες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι σχεδόν το σύνολο όλων των δυνητικά ενδιαφερόμενων να καταστούν στρατηγικοί επενδυτές στις Κυπριακές Αερογραμμές και να αποκτήσουν το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εταιρείας.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» σε αυτούς που αναμένεται να επισημοποιήσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι την προσεχή Τετάρτη 23 Ιουλίου συγκαταλέγονται εταιρείες με τις οποίες είχαν γίνει προκαταρκτικές επαφές διερευνητικού χαρακτήρα στο πρόσφατο παρελθόν.

Ανάμεσα στους αερομεταφορείς που έχουν δείξει ενδιαφέρον για τις Κυπριακές Αερογραμμές είναι εταιρείες από τη Ρωσία, τον Λίβανο, το Ισραήλ, τον Αραβικό Κόλπο, αλλά και την Κίνα. Στους ενδιαφερόμενους συγκαταλέγονται και κρατικοί αερομεταφορείς.

Υπογραμμίζεται πως το κυριότερο περιουσιακό στοιχείο των Κυπριακών Αερογραμμών είναι το δικαίωμα πραγματοποίησης δρομολογίων σε όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

By