Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Μεγαλώνει η αγωνία για την Αμφίπολη – Το μεσημέρι επίσημες ανακοινώσεις

Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί στο μουσείο της Αμφίπολης

amfipoli-entopistike-kai-apokalufthike-to-marmarino-kefali-sfiggas

Έντονο ενδιαφέρον προκαλούν οι επικείμενες ανακοινώσεις του υπουργείου Πολιτισμού για τις εξελίξεις στον τύμβο της Αμφίπολης.

Η δημοσιοποίηση της προόδου των αρχαιολογικών ανασκαφών αναμένεται το μεσημέρι στη 13:00 στο μουσείο της Αμφίπολης, από την επικεφαλής της αρχαιολογικής ανασκαφής, Κατερίνα Περιστέρη.

Η ίδια, άφησε χθες να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν ευχάριστες εξελίξεις. Σε ερώτηση εάν θα ανακοινωθούν νέα ευρήματα η Αικατερίνη Περιστέρη απάντησε με νόημα ότι «πάντα έχουμε κάτι καλό».

«Έχουμε την τύχη να έχουμε μία καταπληκτική οικουμενική ανασκαφή. Παρόμοια της δεν υπάρχει. Αυτό και μόνο δίνει χαρά σε όλους μας. Όχι μόνο στους αρχαιολόγους αλλά και τους πολίτες της χώρας μας και της υφηλίου» είπε χαρακτηριστικά η επικεφαλής των ανασκαφικών εργασιών.

Παράλληλα, σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί το πανεπιστημιακό ίδρυμα που θα αναλάβει την διενέργεια της γεωφυσικής διασκόπησης στον τύμβο της Αμφίπολης. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι επιστήμονες θα προχωρήσουν πιθανότατα σε ηλεκτρική τομογραφία προκειμένου να ανακαλύψουν τι κρύβεται κάτω από τους τόνους χώματος στο ταφικό μνημείο και εάν πράγματι υπάρχουν και άλλοι θάλαμοι.

By