Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Μεϊμαράκης: Θα κατέβω στην πύλη αν τολμήσουν να μπουν στη Βουλή με όπλο

Έχει δοθεί εντολή να απαγορεύεται η είσοδος σε Βουλευτές που δεν παραδίδουν τα όπλα τους.

boulipiliΤον Β. Μεϊμαράκη θα βρει μπροστά του, στην πύλη του Κοινοβουλίου, όποιος Βουλευτής επιχειρήσει να εισέλθει με όπλο. Μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Β. Μεϊμαράκης είπε ότι έχει δοθεί εντολή στους αστυνομικούς να απαγορεύουν την είσοδο σε Βουλευτές που δεν παραδίδουν τα όπλα τους.

«Να μην τολμήσουν οι βουλευτές να μπουν στη Βουλή γιατί θα κατέβω εγώ ο ίδιος στην πύλη και θα τον μαζέψω δίνοντας μάλιστα το όνομά του στη δημοσιότητα», είπε εμφατικά ο Πρόεδρος της Βουλής.

Σημειώνεται ότι επειδή ο αστυνομικός της Βουλής δεν μπορεί να ψάξει τον βουλευτή, έχει δοθεί εντολή, σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι φέρει όπλο, να του ζητηθεί να το καταθέσει στην είσοδο. Αν αρνηθεί, η εντολή είναι η απαγόρευση της εισόδου, παρουσία του Φρούραρχου ή ακόμη και του Προέδρου της Βουλής. Μάλιστα γι’ αυτό το λόγο εξετάζεται το ενδεχόμενο να μεταφερθεί το ειδικό μηχάνημα που ελέγχει τους εισερχόμενους, και σήμερα είναι μέσα στο κτίριο, εκτός, στο Περιστύλιο του Κοινοβουλίου.

Απαντώντας και σε κριτική που του ασκήθηκε ότι ο ίδιος πρέπει να πάρει πρωτοβουλία για αλλαγή του Κανονισμού, ο Β. Μεϊμαράκης επεσήμανε ότι σήμερα ο Κανονισμός της Βουλής δεν προβλέπει να έχουν όπλα οι Βουλευτές, ότι ο ίδιος κάλεσε όλα τα κόμματα να του κάνουν προτάσεις ακόμη και για αλλαγή του Κανονισμού, ενώ τόνισε ότι «σε επίπεδο εντολής» και στο πλαίσιο του υφιστάμενου Κανονισμού έχει κάνει ότι είναι δυνατόν. Άλλωστε, συνέχισε, ακόμη δεν υπάρχει ονομαστική καταγγελία για οπλοφορούντα βουλευτή μέσα στη Βουλή.

By